Externe

Adio, Pink Floyd! Chitaristul formației, David Gilmour: „Nu voi mai cânta niciodată pe aceeași scenă cu putinistul Roger Waters!”

Formația britanică Pink Floyd a constituit o temă centrală în știrile despre rock din aceste zile, după marele anunț că trupa britanică a ajuns în cele din urmă la un acord pentru a-și vinde catalogul muzical către Sony Music.

Veste proastă pentru fanii Pink Floyd. Chitaristul formației, David Gilmour, anunță că nu va mai urca pe aceeași scenă cu „putinistul” Roger Waters.|Foto: ZiarulDeIași.ro Veste proastă pentru fanii Pink Floyd. Chitaristul formației, David Gilmour, anunță că nu va mai urca pe aceeași scenă cu „putinistul” Roger Waters.|Foto: ZiarulDeIași.ro

 

 


Mulți oameni s-au intrebat dacă acest lucru înseamnă sfârșitul definitiv al relației dintre Roger Waters și David Gilmour – liderii și motoarele creative ale grupului. Este exact ceea ce înseamnă. Într-un interviu acordat cotidianului The Guardian, Gilmour afirmă cu tarie că nu va mai cânta niciodată pe aceeași scena cu Waters, notează ZiarulDeIași, care citează Aktual24.

Este un secret deschis că cei doi nu se suportă de 10-15 ani. La întrebarea britanicilor de la The Guardian dacă ar mai urca vreodată pe o scenă mare cu Roger Waters – David Gilmour a răspuns succint: „Categoric nu”. Principalul motiv este reprezentat de opiniile politice ale marelui muzician.


„Încerc să stau departe de oamenii care susțin activ dictatorii autoritari genocizi – precum Vladimir Putin (Rusia) sau Nicolas Maduro (Venezuela). Nu aș urca niciodată pe scenă cu cineva care este de acord ca drepturile femeilor să fie călcate în picioare, precum și cele ale grupurilor minoritare”.

Gilmore și Waters au fost în dezacord de mulți ani. În 2023, David l-a numit „misogin, antisemit și apologet al lui Putin”. Ultima dată când cei doi au fost pe aceeași scenă a fost în 2011 (în cadrul turneului „The Wall”).


Citește continuarea articolului pe ZiarulDeIasi.ro
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Phoenix pregătește un turneu în memoria lui Nicu Covaci! Vezi când va începe.

abonare newsletter