Externe

Mişcarea Hamas a salutat atacul „glorios” pe care l-a întreprins pe 7 octombrie 2023 împotriva Israelului: „A distrus iluziile pe care şi le crease inamicul”

Mişcarea Hamas a salutat atacul „glorios” pe care l-a întreprins pe 7 octombrie 2023 împotriva Israelului.

Mişcarea Hamas a salutat atacul „glorios” pe care l-a întreprins pe 7 octombrie 2023 împotriva Israelului | Foto: timesofisrael.com Mişcarea Hamas a salutat atacul „glorios” pe care l-a întreprins pe 7 octombrie 2023 împotriva Israelului | Foto: timesofisrael.com

 

 


Mişcarea Hamas a salutat atacul „glorios” pe care l-a întreprins pe 7 octombrie 2023 împotriva Israelului, într-un mesaj video difuzat în ajunul marcării unui an de la acest atac care a declanşat războiul în Fâşia Gaza, informează AFP.

 


Atacul „glorios din 7 octombrie a distrus iluziile pe care şi le crease inamicul, convingând lumea şi regiunea de superioritatea şi de presupusele sale capacităţi”, a declarat în acest mesaj un membru al mişcării islamiste palestiniene, Khalil al-Hayya, aflat în Qatar.

CITEȘTE ȘI:
Iranul atacă Israelul cu rachete. Netanyahu promite răzbunare. VIDEO

Pe 7 octombrie, mişcarea islamistă palestiniană Hamas a desfăşurat un atac fără precedent în Israel, cel mai amplu de la crearea acestei ţări, în 1948. Atacul s-a soldat cu 1205 morţi, în mare parte civili, potrivit unei numărători a AFP bazate pe cifrele israeliene, inclusiv ostatici care au murit sau au fost ucişi în captivitate în Fâşia Gaza.

Ca represalii, Israelul promite să anihileze Hamas în Gaza. Acest război, aflat încă în desfăşurare, a provocat peste 41.000 de morţi, în mare parte civili, potrivit guvernului Hamas, şi a creat o criză umanitară majoră pe teritoriul palestinian.

Conflictul israeliano-palestinian a fost generat dintotdeauna de spirite încinse, dar amploarea pe care a luat-o din 7 octombrie alimentează divizările şi ura în întreaga lume: manifestaţii virulente, polarizare extremă şi o explozie a actelor antisemite, până în punctul în care oficiali europeni şi americani au evocat recent la ONU „un tsunami de antisemitism” în ultimul an.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un an de la atacul Hamas. Orientul Mijlociu, pe marginea prăpastiei.

Ultimul sărut. Povestea sfâșietoare a mamei care și-a așteptat fiica răpită de Hamas. După ultima îmbrățișare, a murit

Ultimele Stiri
abonare newsletter