FLOREȘTI

Stadiul la zi al celor mai importante lucrări din Florești. Primarul Bogdan Pivariu: „Lucrările avansează atât la Spitalul Regional, cât și la grădinița și parcul din comună”.

Primarul comunei Florești a prezentat, joi, stadiul celor mai importante lucrări din localitate. „Se avansează bine”, spune Bogdan Pivariu.

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, despre stadiul celor mai importante lucrări din comună: „Se avansează bine!”|Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, despre stadiul celor mai importante lucrări din comună: „Se avansează bine!”|Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Continuă lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj, dar și proiectele de infrastructură rutieră din Florești. Potrivit datelor prezentate de primarul Bogdan Pivariu, proiectele derulate de administrația locală avansează, precum cele privind realizarea parcului și a grădiniței din comună. 

Înaintează lucrările la Spitalul Regional de Urgență

Lucrările la Spitalul Regional de Urgență din Florești, care au început la mijlocul lunii mai, avansează în teren. 


CITEȘTE ȘI: 
A fost lansată o nouă licitație pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj. Lucrările din a doua etapă a proiectului, evaluate la peste 400 de milioane de euro.

Ulterior, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a lansat o nouă licitație pentru etapa a doua a proiectului, privind realizarea propriu-zisă a construcției, după deschiderea șantierului și organizarea lucrărilor în teren.

„Legat de Spitalul Regional de Urgență chiar zilele trecute am avut o discuție cu cei care lucrează acolo și mi-au transmis că au găsit un sol destul de dur. Forează cu două utilaje. Din ce văd eu acolo se înaintează. Și licitația de construire a spitalului este derulată. Deci eu sunt încrezător că Spitalul Regional va deservi Floreștiul și regiunea noastră la termenul estimat, dacă nu chiar mai repede”, a explicat, joi, primarul Floreștiului Bogdan Pivariu, în cadrul unei intervenții radio locale. 


Lucrări de acces în zona cartierului Terra

Și celelalte proiecte derulate de Primăria Florești, precum semaforizarea și realizarea căii de acces spre zona Terra, ori modernizarea străzii Răzoare, sunt în diverse etape de execuție. 

„În ceea ce privește lucrările noastre, pe care le derulăm în Florești, partea de semaforizare privind accesul înspre cartierul Terra este în lucru. Se avansează bine și aici. Se toarnă și asfalt în zonă. În scurt timp o să ajungem și la trotuar acolo. 


Canalizarea aferentă satului Tăuți este în derulare. Sunt lucrări mai migăloase, dar ele se execută destul de bine. 

De asemenea, modernizarea străzii Răzoare va începe săptămâna viitoare. Am efectuat exproprierile, iar lucrările propriu-zise pot începe”, a adăugat primarul Bogdan Pivariu. 


Spații verzi și infrastructură educațională modernă, în Florești 

Printre proiectele importante la care se lucrează în teren se numără și cel privind realizarea celui mai mare parc din comună, precum și intervenții necesare pentru realizarea grădiniței din Tăuți. 

CITEȘTE ȘI: 
Au început lucrările la cel mai mare parc sportiv din Florești. Terenuri, piste de alergat și biciclete și parc de aventură!

După cum arată primarul Bogdan Pivariu, proiectul gărdiniței avansează bine. Mai mult, în perioada următoare va fi lansată licitația pentru construcția noii școli din Florești, un nou spațiu educațional pentru aproape 1.000 de copii. 

„Și în zona viitorului parc se lucrează bine. Zona prinde contur și mă bucur foarte mult de acest lucru 

Lucrările la grădinița de la Tăuți sunt chiar înaintea graficului, pot spune. 

CITEȘTE ȘI: 
Școala nouă pentru 900 de elevi din Florești

Totodată, avem trimise toate documentele pentru noua școală, care se va face din fonduri europene. Sper ca în perioada următoare, cât de repede posibil, să lansăm licitația pentru execuția lucrărilor de realizare a noii școli”, a declarat Bogdan Pivariu. 

În vara anului trecut, Primăria Florești lansa licitația pentru extinderea corpului fostei școli din satul floreștean Tăuți și amenajarea unei grădinițe în clădire. Grădinița va oferi 3 grupe de clasă pentru învățământul preșcolar și spații anexe.

De asemenea, în octombrie 2023, administrația locală din Florești lansa licitația pentru proiectarea unei noi școli, în zona străzii Cătanelor, cu o capacitate de peste 900 de locuri, iar spațiul va dispune de 36 de clase moderne. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Locuri noi la grădiniță, în comuna Florești. Clădirea vechii școli din Tăuți va fi transformată și extinsă

A fost lansată o nouă licitație pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj. Lucrările din a doua etapă a proiectului, evaluate la peste 400 de milioane de euro.

Investiţii în Floreşti cu fonduri nerambursabile. Bogdan Pivariu: „Vom creşte capacitatea şcolilor cu 3.000 de elevi”

abonare newsletter