Monitorul Cartierelor

Primăria întreabă clujenii. Cum vreți să arate noua zonă de recreere de pe Gheorghe Dima?

O suprafață de circa 2 hectare de teren din zona străzii Gheorghe Dima urmează să fie reamenajată, cu un spațiu verde extins, realizarea unui nou parc și desființarea garajelor din zonă.

Sursă foto Primăria Cluj-Napoca Sursă foto Primăria Cluj-Napoca

 

Municipiul Cluj-Napoca a publicat spre informarea și consultarea populației propunerea P.U.D. – amenajare zonă de recreere, strada Gheorghe Dima – latura vestică. Amplasamentul este situat în cartierul Zorilor, delimitat de Gheorghe Dima (spre est), Parcul Iuliu Prodan (nord-vest) și blocuri de locuințe colective (spre nord-est, spre sud-est și est).


Până în 4 aprilie, publicul interesat are posibilitatea de a transmite propuneri, sugestii și observații cu privire la propunerea PUD.

CITEȘTE ȘI: Viitorul parc de pe Gheorghe Dima, în linie dreaptă! Se demolează garajele și se amenajează spații verzi pe 2 hectare

„Prin realizarea investiției se urmărește reorganizarea și eficientizarea spațiului public și a dotărilor existente, reabilitarea infrastructurii și amenajarea aleilor și spațiilor verzi, cu scopul îmbunătățirii calității vieții cetățenilor.  Prezenta documentație are ca scop reorganizarea și eficientizarea spațiului public și a dotărilor existente, reabilitarea infrastructurii și amenajarea aleilor și spațiilor verzi, avându-se în vedere următoarele obiective principale: 


  • reorganizarea unui teren multisport
  • reorganizarea terenului de joacă pentru copii de mai multe categorii de vârstă 
  • reorganizarea aleilor și spațiilor verzi pentru realizarea unei zone peisagere, bogată cromatic, pentru odihnă și promenadă și modernizarea parcului pentru câini
  • dezafectarea garajelor existente și a platformelor în vederea ameliorării imaginii urbane”, transmite municipalitatea.

Terenul studiat cu suprafața de 14 494.24 mp se află în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. 

Parking cu peste 200 de locuri 

Proiectul amenajării zonei Gheorghe Dima din cartierul Zorilor vizează și realizarea unui parking ce ar putea oferi clujenilor peste 200 de locuri de parcare. Tema parcării etajate din Zorilor a primit aprobarea Agenției pentru Protecția Mediului în toamna anului trecut. 


Scopul realizării unei noi parcări în cartierul Zorilor constă în creșterea calității vieții prin descongestionarea traficului. Potrivit documentației, parkingul situat pe strada Gh. Dima este prevăzut cu un regim de înălțime de 2S+P+2E cu acoperiș terasă circulabilă, protejată parțial de pergole. Capacitatea parkingului - 221 de locuri

Finanțarea investiției, în valoare de 28.263.370,48 lei (cu TVA), urma să se facă din fonduri bugetare, cu o durată de realizare de 24 de luni.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un nou parc va fi amenajat în Zorilor, pe strada Gheorghe Dima. FOTO

Accident pe strada Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. O tânără de 23 de ani a ajuns la spital

Semafoare pe Gheorghe Dima în Zorilor? “Stăm 5 minute sau ne înjurăm și ne dăm în cap?”

abonare newsletter