Monitorul Cartierelor
Cei mai harnici clujeni și cele mai curate blocuri. Concurs între asociațiile de proprietari cu premii
Primăria Cluj-Napoca premiază cele mai frumoase spații verzi, parcări și intrări în blocuri. Cei mai harnici clujeni vor primi premii în bani.
sursă foto Facebook Emil Boc
Primăria Cluj-Napoca organizează un concurs între asociațiile de proprietari/locatari sub genericul „Curățenie generală” în perioada 19 mai – 30 iunie.
La concurs pot participa numai asociațiile de locatari care efectuează lucrări de întreținere a spațiilor verzi, a parcărilor, terenurilor aferente imobilelor. Primăria pune la bătaie 452.000 de lei din bugetul propriu pentru premierea asociațiilor de proprietari.
- 40 de premii I – fiecare în valoare de 2.700 lei
- 40 de premii II – fiecare în valoare de 2.200 lei
- 80 de premii III – fiecare în valoare de 1.700 lei
- 100 mențiuni – fiecare în valoare de 1.200 lei
La înmânarea premiilor, vor fi acordate diplome „Clujul curat” care vor certifica premiul obținut.
Asociațiile de proprietari/locatari pot folosi banii primiți numai în scopul reparării, amenajării, refațadizării și efectuării lucrărilor necesare imobilului în care locuiesc.
Înscrierea la concurs va avea loc în perioada 19-26 mai, online, prin completarea unui formular pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca sau fizic prin depunerea la registratura primăriei.
Lucrările de curățenie se vor desfășura în perioada 19 mai – 2 iunie. După finalizarea acestora se va proceda la verificarea în teren a situației fiecărei asociații înscrise în concurs de către o comisie de monitorizare/jurizare cre va acorda un punctaj. Din comisie vor face parte reprezentanți ai Consiliului Local, ai aparatului de specialitate al primarului și un reprezentant Supercom.
Punctajul maxim este de 100 de puncte pe baza următoarelor criterii: amenajarea și curățenia spațiilor verzi, amenjarea și curățenia parcărilor din zonă, amenajrea și curățenia zonei de intrare în bloc și colectarea selective a deșeurilor la sursă.
Potrivit municipalității, gazonul trebuie să fie tuns uniform, fără goluri și să nu fie infestat cu buruieni. Suprafețele fără gazon trebuie reînsemânțate. Cositul se va realiza mecanizat sau manual. Se vor planta flori, arbuști sau arbori plus lucrări de toaletare a arborilor. Parcările trebuie să fie fără gunoaie și fără praf, iar intrările în bloc trebuie să aibă geamurile spălate, ușile să nu fie sparte sau nevopsite și vor avea ghivece cu flori.
„Municipiul Cluj-Napoca este primul din România care a semnat Acordul pentru Orașe Verzi asumându-și diverse obiective ambițioase pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Prin semnarea acordului s-a făcut angajamentul de avansare către economia circular asigurându-se o îmbunătățire semnificativă a gestionării deșeurilor, o reducere importantă a generării de deșeuri și o creștere substanțială a reciclării”, a transmis primarul Emil Boc.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: