Național

Profesor de liceu, reținut pentru violarea a doi adolescenți

Un profesor de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a fost reţinut, joi, sub acuzaţiile de viol şi agresiune sexuală, victimele fiind doi adolescenți de 16, respectiv 17 ani.

Un profesor de liceu, reținut pentru violarea a doi adolescenți|Foto: Depositphotos.com Un profesor de liceu, reținut pentru violarea a doi adolescenți|Foto: Depositphotos.com

 

 


Profesorul, în vârstă de 51 de ani, din Bucureşti, a fost reţinut de procurori sub acuzaţia că, în urmă cu trei ani, ar fi violat doi băieţi.

Bărbatul este profesor de Economie la Colegiul „Sfântul Sava” din Capitală și angajat al Centrului National de Politici si Evaluare în Educație (CNPEE). De asemenea, profesorul acuzat a apărut în mai multe emisiuni tematice legate de educație, inclusiv în celebra emisiune „Teleșcoală”.


A profitat de poziția de autoritate

„La data de 25.07.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală împotriva unui inculpat (un bărbat în vârstă de 51 de ani), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol săvârşit asupra unui minor şi agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor

CITEȘTE ȘI: 
Cântăreț de muzică populară, arestat de polițiști! Este acuzat că ar fi abuzat sexual doi băieți, la orele de canto.

La data de 02.06.2021, în timp ce se afla într-un apartament situat în municipiul Bucureşti, sector 3, inculpatul a întreţinut cu persoana vătămată (un băiat în vârstă de 17 ani) un act sexual oral, profitând de poziţia de autoritate şi încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate. 


La data de 17.12.2021, în timp ce se afla într-o locuinţă din Bucureşti, sector 3, inculpatul a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat în vârstă de 16 ani), profitând de poziţia de autoritate şi încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”, potrivit unei informări a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Profesorul urmează să fie dus în faţa unui magistrat de la Judecătoria Sectorului 3 cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.


Ministerul Educației anunță măsuri de urgență în „interesul superior al copilului”

Ministerul Educaţiei anunţă că a solicitat informaţii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în legătură cu reţinerea unui profesor de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Capitală acuzat de viol şi act sexual cu un minor, pentru a-l suspenda din funcţie.

CITEȘTE ȘI: 
Copilul-victimă a abuzului sexual: cum recunoaştem semnele şi care sunt măsurile urgente

„Ministerul Educaţiei a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public privind reţinerea unui cadru didactic de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Capitală, în acelaşi timp şi angajat al Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE). În acest sens, Ministerul Educaţiei a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti informaţii cu privire la măsurile dispuse, astfel încât să putem aplica în regim de urgenţă măsurile legale care se impun”, potrivit unei informări publicate joi de ministerul de profil. 


Ministerul Educaţiei precizează că unitatea de învăţământ unde profesorul este încadrat va lua toate măsurile necesare, pentru protejarea interesului superior al copilului. Conform Legii învăţământului preuniversitar nr.198/2023, în cazul în care cadrul didactic este cercetat pentru fapte care constituie infracţiuni incompatibile cu funcţia didactică, pe perioada desfăşurării cercetării penale acesta nu va desfăşura activităţi didactice cu beneficiarii primari.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol și agresiune sexuală

abonare newsletter