Național

29 de migranți din Siria și Irak, ascunși într-un TIR cu piese auto. Voiau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. VIDEO

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit 29 de migranţi ascunşi într-un TIR încărcat cu piese auto, verificat pe autostradă înainte de a ieşi din ţară.

29 de migranți din Siria și Irak, ascunși într-un TIR cu piese auto. Voiau să treacă ilegal frontiera în Ungaria 29 de migranți din Siria și Irak, ascunși într-un TIR cu piese auto. Voiau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

 

 


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Nădlac și Biroului de Poliție Autostradă, au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii migraţiei ilegale, 29 de cetăţeni din Siria şi Irak care erau ascunși într-un TIR încărcat cu piese auto, pentru a trece ilegal frontiera în Ungaria.

 


În data de 27 decembrie 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac a fost declanşată o acţiune în sistem integrat, în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Nădlac și Biroului de Poliție Autostradă, pentru prevenirea migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Vedeți VIDEO cu intervenția polițiștilor de Frontieră aici.


Pe parcursul misiunii, în PTF Nădlac II, pe sensul de ieşire din ţară, a fost verificat un TIR, condus de un cetățean turc, ce transporta piese auto pentru o societate comercială din Germania.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au deschis compartimentul pentru marfă al TIR-ului, iar în interior au fost depistate ascunse 29 de persoane.


În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Siria și Irak și intenționau să ajungă în state din vestul Europei.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.


În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acţiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurilor M.A.I. pentru prevenirea activităţilor de migraţie ilegală.

CITEȘTE ȘI:

6 imigranți care stăteau ilegal la Cluj, depistați de polițiști

România, țara cu cei mai mulți emigranți în Uniunea Europeană

Ultimele Stiri
abonare newsletter