Politică

Programul la control. Unde sunt parkingurile, podurile, benzile dedicate și culoarele de mobilitate promise de PNL în 2020? (P)

Programul la control. Unde sunt parkingurile, podurile, benzile dedicate și culoarele de mobilitate promise de PNL în 2020?

- -

 

 


În ultima ședință a Consiliului Local, Paul Helmer, candidat al Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Local, a cerut administrației PNL explicații cu privire la mai multe proiecte promise în campania electorală din 2020, dar care au rămas doar pe hârtie.

 


Ce promiteau Emil Boc și PNL în 2020?

* Realizarea a 5 noi parkinguri în cartiere: Albac-Azuga, Trotuşului 5, Gh. Dima 35-41, Liviu Rebreanu 2, Piaţa Cipariu și 2 parcări de tip “park and ride” la intrările în oraş dinspre Aeroport şi Mănăştur


* Reconstruirea podului Garibaldi, reabilitarea podurilor Locomotivei, de pe str Fabricii de Zahăr, de pe str Beiuşului, dar și realizarea unui pasaj rutier la Tăietura Turcului

* Benzi dedicate transportului în comun pe str Moţilor, Splaiul Independenţei, Brâncuşi și în piaţa Mihai Viteazul


* Amenajare zonei Cetățuia și a Parcului Primăverii

* Realizarea unor culoare verzi de mobilitate pe malurile cursurilor de apă Becaş, Nadăş, Calvaria, Someş


* Regenerarea urbană a Pieţei 1 Mai, a zonei dintre Podul Aurel Vlaicu şi Biserica Sf. Petru sau modernizarea Pieței Karl Liebknecht

„Deși nerealizate, o parte dintre aceste proiect se regăsesc din nou în programul de promisiuni electorale al PNL. Altele, au fost pur si simplu puse la sertar și lăsate uitării. Iar explicația că nu ar fi bani nu e credibilă, având în vedere bugetul municipiului și excedentul financiar din fiecare an.” concluzionează Paul Helmer.

Aceste nerealizări se adaugă întârzierilor la marile proiecte de infrastructură: centură, metrou, tren metropolitan sau spital regional.

„După încă patru ani de mandat, tot ce a reușit să livreze PNL la marile proiecte a fost câte o lopată electorală. Am atras atenția încă de la începutul mandatului că Primăria Cluj-Napoca nu este în stare să gestioneze proiecte mari. Patru ani mai târziu, întârzierile acumulate și eșecul mai multor licitații confirmă acest lucru.” arată Alexandra Oană, consilieră locală USR.

Pe 9 iunie, alege oameni care promit mai puțin și fac mai mult!

Publicat la comanda Partidului Uniunea Salvați România, CMF: 21240009

CITEȘTE ȘI:

Viorel Băltărețu: “Emil Boc atacă USR în stil PSD” (P)

Oameni buni. Cine sunt cei mai tineri candidați pe care Dreapta Unită Cluj îi propune în alegeri. (P)

Alianța Dreapta Unită propune o echipă de oameni buni și competenți pentru Consiliul local (P)

abonare newsletter