Politică

Funar nu renunță. Fostul primar al Clujului s-ar vedea în fotoliul de la Cotroceni.

După eșecul la alegerile prezidențiale din 2014, când Gheorghe Funar a obținut 0,47% din voturi, fostul primar al Clujului ar putea candida din nou pentru Cotroceni.

Gheorghe Funar, posibil candidat pentru Cotroceni?|Foto: monitorulcj.ro Gheorghe Funar, posibil candidat pentru Cotroceni?|Foto: monitorulcj.ro

 

 


Sondajele de opinie cu privire la șansele liderilor politici de a intra în turul doi al alegerilor prezidențiale nu sunt deloc favorabile liniei naționaliste și celor care propagă discursul anti-european favorabil Rusiei. 

La o distanță de patru luni de alegerile prezidențiale, programate pentru 24 noiembrie și, respectiv, 8 decembrie 2024, se „îngroașă” listele posibililor candidați pentru Cotroceni, chiar dacă liderii partidelor din Coaliția de guvernare nu și-au anunțat cu certitudine candidaturile. 


CITEȘTE ȘI: 
PSD şi PNL vor avea candidați proprii la alegerile prezidenţiale din toamnă

Deocamdată, PSD și PNL au decis să aibă candidați proprii la alegerile prezidențiale din acest an.

Gheorghe Funar, posibil candidat pentru Cotroceni

„Valorile” naționaliste sunt din nou arborate în apropierea alegerilor din toamnă. Astfel, candidatura lui Gheorghe Funar, fost primar al Clujului și fost președinte PUNR, este evaluată pentru alegerile prezidențiale din acest an, din partea Alianței Naționale România Mare. 


La alegerile prezidențiale din 2014, Gheorghe Funar a obținut 45.405 voturi din totalul de 9.723.232 voturi valabil exprimate, echivalentul a 0,47%. Funar a candidat fără succes și la alegerile prezidențiale din 1996. 

Potrivit unui sondaj de opinie cu privire la șansele candidaților pentru Palatul Cotroceni, publicat la începutul lunii iulie, actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, liderul PSD, Marcel Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciucă, au cele mai mari șanse pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. 


CITEȘTE ȘI: 
Sondaj. Cine sunt candidații care intră în turul doi al alegerilor prezidențiale și cine are cele mai mari șanse pentru Cotroceni.

Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat, care au intrat la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie sub forma unei alianțe, au decis, în iunie 2024, să meargă cu candidați proprii la alegerile prezidențiale din toamnă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Oficial. Datele alegerilor prezidențiale și parlamentare, decise de Guvern. Schimbări privind desfășurarea activității birourilor electorale.

PSD şi PNL vor avea candidați proprii la alegerile prezidenţiale din toamnă

Sondaj. Cine sunt candidații care intră în turul doi al alegerilor prezidențiale și cine are cele mai mari șanse pentru Cotroceni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter