Politică

Nicolae Ciucă, de Ziua Independenţei Republicii Moldova: „Reasigur autorităţile de la Chişinău că Bucureştiul le e alături pe calea aderării la structurile europene”

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, reasigură autorităţile de la Chişinău, în mesajul transmis de Ziua Independenţei Republicii Moldova, că Bucureştiul le este alături pe calea aderării la structurile europene.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă| Foto: Nicolae Ciucă - Facebook Președintele Senatului, Nicolae Ciucă| Foto: Nicolae Ciucă - Facebook

 

 


Ziua Independenţei Republicii Moldova faţă de URSS este un prilej de rememorare a succesiunii evenimentelor din urmă cu peste trei decenii, care au dus la recâştigarea drepturilor fostelor republici sovietice de a-şi alege singure destinul, iar Bucureştiul este alături de Chişinău pe calea aderării la structurile europene, „singura garanţie a dezvoltării şi a bunăstării”, a transmis, marţi, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

„Ziua Independenței Republicii Moldova față de URSS este un prilej de rememorare a succesiunii evenimentelor din urmă cu peste trei decenii, care au dus la recâștigarea drepturilor fostelor republici sovietice de a-și alege singure destinul. Și în 1991, ca și acum, 27 august ne găsește într-o perioadă plină de provocări din partea Moscovei. Astăzi, însă, Republica Moldova este ferm angajată pe calea aderării europene și instituțiile sale contracarează cu succes interferențele rusești.
Ca președinte al Senatului, reasigur autoritățile de la Chișinău că Bucureștiul le este alături pe calea aderării la structurile europene. Pentru Estul continentului, integrarea în UE este singura garanție a dezvoltării și a bunăstării. Sărbătoresc această zi marcantă pentru frații noștri de peste Prut fiind cu inima alături de ei și urându-le prosperitate și succes în parcursul lor european!”, a scris Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Declarația finală a Summitului NATO: Sprijin pentru regiunea Mării Negre și Republica Moldova. Suport militar de 40 de miliarde de euro oferit Ucrainei, „pentru anul viitor”.

Olaf Scholz, la Chișinău: „Vom susține ferm Republica Moldova în fața încercărilor de destabilizare ale Rusiei”

Ultimele Stiri
abonare newsletter