Politică

Mircea Geoană a anunţat că demisionează din poziţia de secretar general adjunct al NATO

Mircea Geoană demisionează din poziţia de secretar general adjunct al NATO.

Mircea Geoană a anunţat că demisionează din poziţia de Secretar general adjunct al NATO | Foto: Mircea Geoana - Facebook Mircea Geoană a anunţat că demisionează din poziţia de Secretar general adjunct al NATO | Foto: Mircea Geoana - Facebook

 

 


Mircea Geoană l-a notificat marţi, 3 septembrie, pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că se va retrage din funcţia de secretar general adjunct al Alianţei începând cu 10 septembrie, informează nato.int.

 


Jens Stoltenberg a acceptat demisia, mulţumindu-i lui Mircea Geoană pentru activitatea sa.

„Mircea a lucrat în slujba NATO timp de aproape cinci ani. Concentrarea sa asupra tehnologiei şi provocărilor de securitate emergente a fost critică pentru a stimula inovaţia în Alianţă. Îi doresc tot binele în viitor”, a declarat Stoltenberg, conform sursei citate.


CITEŞTE ŞI
Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană a transmis că priveşte cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie. 

„Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele. Îi mulțumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie”, a scris Mircea Geoană, pe pagina sa de Facebook. 


Boris Ruge, secretar general adjunct interimar

Boris Ruge, asistentul secretarului general pentru afaceri politice şi politica de securitate va îndeplini funcţie de secretar general adjunct interimar până este desemnat un succesor pentru Mircea Geoană.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Onestul” prezidențiabil Mircea Geoană. Zeci de pagini din teza de doctorat, copiate din președinții americani Bill Clinton și George W. Bush

Mircea Geoană, la UBB Cluj: „Pentru România, integrarea în NATO şi UE, la fel de importante ca Marea Unire și Mica Unire”

Ultimele Stiri
abonare newsletter