Politică

Ce politicieni va trimite PSD Cluj în Parlament. Candidații care deschid listele pentru Senat și Camera Deputaților.

PSD Cluj face ultimele demersuri pentru desemnarea candidaților pentru alegerile parlamentare din 1 Decembrie. Potențialii candidați care deschid listele pentru Senat și Camera Deputaților.

Pe cine va trimite PSD Cluj în Parlamentul României? Candidații care deschid listele pentru Senat și Camera Deputaților|Foto: PSD Cluj-Organizația Județeană-Facebook Pe cine va trimite PSD Cluj în Parlamentul României? Candidații care deschid listele pentru Senat și Camera Deputaților|Foto: PSD Cluj-Organizația Județeană-Facebook

 

 


În timp ce PNL Cluj și-a validat deja listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie, social democrații clujeni desfășoară încă procedurile specifice la nivel local pentru desemnarea candidaților pentru Senat și Camera Deputaților. 

„Suntem în desfășurarea procedurilor interne la nivel local și central, în momentul când avem o situație oficială, vom comunica acest aspect”, a declarat secretarul general al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, pentru monitorulcj.ro


CITEȘTE ȘI: 
Vasile Dîncu a fost ales președinte al PSD Cluj. Social democrații clujeni și-au ales echipa de conducere.

Printre potențialii candidați aflați pe listele PSD Cluj pentru parlamentare se regăsesc președintele PSD Cluj Vasile Dîncu, secretarul general al organizației clujene a social-democraților, Alexandru Cordoș și fostul subprefect de Cluj, Răzvan Ciortea. 

Pe cine va trimite PSD Cluj în Parlamentul României?

PSD Cluj își definitivează listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024.


Sunt luate în calcul câteva scenarii, astfel că fostul subprefect de Cluj, Răzvan Ciortea (PSD) ar putea deschide lista pentru Senat. De altfel, Ciortea a preluat mandatul de senator de la Vasile Dîncu, care a fost ales europarlamentar în urma alegerilor din 9 iunie. 

Pentru Camera Deputaților, printre numele vehiculate figurează secretarul general al PSD Cluj, Alexandru Cordoș și fostul candidat al social-democraților clujeni pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, Aurelia Cristea.


Potrivit altor scenarii luate în calcul de social democrații clujeni, lista pentru Senat ar putea fi deschisă de Vasile Dîncu, iar fostul subprefect de Cluj, Răzvan Ciortea poate figura pe poziția secundă. 

Pentru Camera Deputaților, printre numele de pe lista candidaților ce ar putea fi propuse la alegerile parlamentare se regăsesc Remus Lăpușan, Aurelia Cristea și Ioan Oleleu. 


În august 2024, social democrații clujeni și-au ales echipa de conducere, iar Vasile Dîncu a fost ales președintele PSD Cluj la conferința județeană a filialei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vasile Dîncu a fost ales președinte al PSD Cluj. Social democrații clujeni și-au ales echipa de conducere.

Alegerile parlamentare din decembrie 2024, mai scumpe cu 50 de milioane de euro față de scrutinul electoral din 2020. Când începe campania electorală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter