Politică

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „PNL a eliminat impozitarea pensiilor sub 3.000 de lei”.

Partidul Național Liberal anunță o măsură importantă în sprijinul seniorilor României. Începând de marți, 1 octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, plafonul fiind majorat de la 2000 de lei, anunță deputatul PNL de Cluj, Cristina Burciu.

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „PNL a eliminat impozitarea pensiilor sub 3.000 de lei” | Foto: Cristina Burciu - Facebook Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „PNL a eliminat impozitarea pensiilor sub 3.000 de lei” | Foto: Cristina Burciu - Facebook

 

 


 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, Partidul Național Liberal anunță o măsură importantă în sprijinul seniorilor României. Începând de marți, 1 octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, plafonul fiind majorat de la 2.000 de lei. Această decizie se aplică tuturor pensionarilor, inclusiv celor din sistemul militar, ca o recunoaștere a contribuțiilor lor de-a lungul vieții, anunță deputatul PNL de Cluj, Cristina Burciu


 

„Această inițiativă marchează un pas important în angajamentul PNL de a proteja și sprijini categoriile vulnerabile din societate, oferind pensionarilor un venit mai sigur și mai consistent. Cei care au muncit o viață întreagă merită tot sprijinul și respectul nostru. Majorarea plafonului neimpozabil este o măsură concretă prin care ne asigurăm că seniorii noștri se bucură de o viață decentă și lipsită de presiuni fiscale suplimentare. Data de 1 octombrie este o zi deosebit de importantă, fiind dedicată sărbătoririi Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, stabilită de Organizația Națiunilor Unite în 1990. Această zi reprezintă un prilej de a reflecta asupra contribuțiilor esențiale pe care persoanele vârstnice le-au adus societății și de a promova măsuri care să le îmbunătățească calitatea vieții. În acest context, măsura PNL de a elimina impozitarea pensiilor sub 3000 de lei este un simbol al recunoștinței noastre față de seniorii care au contribuit la dezvoltarea României.”, transmite deputatul liberal Cristina Burciu.


Potrivit deputatului liberal Cristina Burciu, măsura de eliminare a impozitului va avea un impact pozitiv imediat asupra a milioane de pensionari, care vor beneficia de o creștere reală a veniturilor. De asemenea, aceasta va reduce povara fiscală, în special pentru cei cu pensii mici și medii, și va aduce un plus de echitate pentru toți pensionarii, inclusiv pentru cei din sectorul militar, susține Cristina Burciu. 

„PNL continuă să prioritizeze bunăstarea cetățenilor. Într-o perioadă economică marcată de provocări și își reafirmă angajamentul de a proteja puterea de cumpărare a pensionarilor. Această inițiativă face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri sociale care vizează sprijinirea categoriilor vulnerabile și asigurarea unei vieți decente pentru toți cetățenii. Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, transmit un mesaj de apreciere și respect profund tuturor celor care au contribuit la bunăstarea României și care acum merită să trăiască cu demnitate și securitate financiară. La mulți ani, tuturor seniorilor!”, a mai transmis deputatul PNL de Cluj, Cristina Burciu. 

CITEȘTE ȘI:

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Două măsuri importante de stimulare fiscală, lansate. Vor sprijini aproape 900.000 de antreprenori din România și 850.000 de cetățeni”.

Majorarea plafonului de neimpozitare a pensiilor, măsură liberală așteptată de pensionari. Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Pensii mai mari pentru peste 3 milioane de beneficiari”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter