Politică

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Două măsuri importante de stimulare fiscală, lansate. Vor sprijini aproape 900.000 de antreprenori din România și 850.000 de cetățeni”.

Au fost lansate două măsuri importante de stimulare fiscală, menite să sprijine aproape 900.000 de antreprenori din România și 850.000 de cetățeni, având ca scop atât ușurarea poverii fiscale, cât și creșterea încasărilor la bugetul de stat, anunţă deputatul PNL de Cluj, Cristina Burciu.

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj | Foto: Cristina Burciu – Facebook Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj | Foto: Cristina Burciu – Facebook

 

 


Partidul Național Liberal (PNL) și Ministerul Finanțelor au lansat două măsuri importante de stimulare fiscală, menite să sprijine aproape 900.000 de antreprenori din România și 850.000 de cetățeni, având ca scop atât ușurarea poverii fiscale, cât și creșterea încasărilor la bugetul de stat, anunţă deputatul PNL de Cluj, Cristina Burciu.

 


„Prima măsură e o bonificație pentru bunii platnici și se adresează companiilor care își achită la timp impozitul pe profit și impozitul pe veniturile microîntreprinderilor. Aceste firme vor beneficia de o bonificație de 3% din impozitul aferent anului 2024, sumă ce poate fi folosită pentru achitarea altor taxe și impozite în anul următor. Această facilitate se va aplica automat, fără a fi necesară depunerea vreunei cereri, reducând astfel birocrația pentru antreprenori. Conform datelor Ministerului Finanțelor, peste 550.000 de firme sunt eligibile pentru această bonificație. A doua măsură oferă antreprenorilor posibilitatea de a scăpa de dobânzile și penalitățile de întârziere pentru datoriile restante la buget, cu condiția să își achite aceste datorii până la 25 noiembrie 2024. Aproximativ 330.000 de firme sunt eligibile pentru a beneficia de această măsură, care oferă o soluție concretă pentru reducerea poverii fiscale a acestora”, transmite deputatul liberal Cristina Burciu.

CITEŞTE ŞI
Majorarea plafonului de neimpozitare a pensiilor, măsură liberală așteptată de pensionari. Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Pensii mai mari pentru peste 3 milioane de beneficiari”.

Potrivit deputatului liberal Cristina Burciu, pe lângă sprijinul acordat companiilor, guvernul vine în ajutorul cetățenilor cu două facilități importante pentru plata datoriilor restante la buget:
- Anularea dobânzilor și penalităților de întârziere pentru datoriile achitate până la 25 noiembrie 2024;
- Anularea a jumătate din datoria la stat pentru sumele mai mici de 5.000 de lei, cu condiția plății până la termenul menționat. În cazul datoriilor mai mari de 5.000 de lei, se va anula un sfert din sumă;
- Aproximativ 850.000 de cetățeni vor putea beneficia de aceste facilități, oferindu-le astfel un sprijin concret pentru a-și achita obligațiile fiscale.


„Aceste măsuri au două obiective majore: sprijinirea firmelor și cetățenilor, mulți dintre aceștia confruntându-se cu dificultăți economice recente, și creșterea încasărilor la bugetul de stat. Ministerul Finanțelor estimează că prin aceste măsuri se va genera un plus de 10 miliarde de lei la buget, contribuind astfel la reducerea deficitului bugetar și la menținerea stabilității finanțelor publice”, a mai transmis Cristina Burciu. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Suplimentarea finanțării programelor de garantare va avea un impact pozitiv semnificativ asupra economiei naționale”

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Plafonarea prețului polițelor RCA contribuie la protecția împotriva creșterii tarifelor și stabilizarea costurilor”.

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Categoriile vulnerabile ale populației vor primi tichete pentru alimente și mese calde”

Ultimele Stiri
abonare newsletter