Politică

Cluj: Kelemen Hunor, convins că noul preşedinte al UDMR va fi ales din primul tur

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/24_ziua/kelemen-hunor.jpg" border="0" alt="Kelemen Hunor" title="Foto commons.wikimedia.org" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Candidatul la preşedinţia Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Cluj, că este convins că va câştiga alegerile din primul tur.<br /> <br />'Aştept să câştig cursa pentru funcţia de preşedinte al UDMR. (...) Sunt convins că noul preşedinte al UDMR va fi ales din primul tur', a spus Kelemen Hunor, citat de Agerpres. <br /> <br />Acesta a afirmat că toţi cei trei candidaţi la alegerile care vor avea loc, sâmbătă, la Oradea, se vor prezenta la urne cu moral de învingător.</p>

'Fiecare doreşte să câştige. Şi eu doresc să câştig şi sunt convins că voi câştiga. Fiecare delegat va vota secret şi fiecare în cunoştinţă de cauză va pune un 'x' în dreptul numelui unui candidat sau va spune 'da'', a spus Kelemen Hunor.

Acesta îi va avea drept contracandidaţi pe consilierul prezidenţial pe problemele minorităţilor Peter Eckstein-Kovacs şi pe deputatul UDMR Olosz Gergely.

Kelemen Hunor a participat, în calitate de ministru al Culturii, la o depunere de coroane la statuia regelui Matei Corvin. Pe 23 februarie se împlinesc 568 de ani de la naşterea celui care este considerat de maghiari unul dintre cei mai mari regi ai Ungariei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter