Politică

Consilierul judeţean Rareş Rusu şi-a dat demisia din PDL

Consilierul judeţean Rareş Rusu şi-a dat demisia joi după amiaza din PDL. Rusu a trecut la PMP, informaţia fiind confirmată de preşedintele PMP Cluj Adrian Gurzău. Rusu a confirmat că nu mai este membru “al unui partid desființat prin hotărâre de tribunal” și că şi-a depus adeziunea pentru a fi membru al Partidului Mișcarea Populară.

“Începând de astăzi, Rareş Rusu, consilier județean, s-a alăturat proiectului politic Partidul Mișcarea Populară. Partidul Mișcarea Populară Cluj salută decizia domniei sale de a nu valida o minciună, minciuna conform căreia Partidul Democrat Liberal ar mai exista. Sau că nu ar fi dureroasă desființarea a mai bine de 15 ani de politică de vârf a unui partid care, prin Traian Băsescu și Emil Boc, a dominat ultimii zece ani ai politicii interne, în favoarea unui partid care a fost co-părtaș al tentativei de lovitură de stat din vara anului 2012”, a precizat Gurzău.

Rareş Rusu a confirmat că începând de astăzi nu mai este membru “al unui partid desființat prin hotărâre de tribunal” și că şi-a depus adeziunea pentru a fi membru al Partidului Mișcarea Populară.


El mai spune că nu a votat ca PDL să fie desfiinţat şi dizolvat în PNL.

“Partidul Democrat Liberal a fost desființat de către Vasile Blaga și dizolvat în PNL. Eu nu am votat pentru acest lucru, alții au considerat că pot să facă acest gest și în numele meu. Poziția mea de dezaprobare a fost mereu publică. Motiv pentru care am așteptat să-mi dispară prin hotărâre de tribunal partidul pentru a lua această decizie. De aceea nu mă voi considera niciodată traseist. Nu vreau să fiu părtaș la o minciună”, mai spune Rusu.


Rusu motivează de ce a decis să continuie proiectul lui Traian Băsescu.

“Pentru Traian Băsescu, Constituția nu a fost niciodată un impediment, ci cartea pe care a mizat – motiv pentru care nu a putut să-și impună agenda. El avea legitimitate, nu și susținere. Abia din 2009 a avut susținerea totală a unui prim ministru loial și onest, și de abia din 2009 președintele și-a putut vedea aplicate multe dintre promisiunile făcute în campanie. Traian Băsescu s-a năpustit spre capătul tunelului tranziției, iar Emil Boc l-a urmat, cu 13 asumări de răspundere și multe legi adoptate ordinar, în încercarea de a ieși din tunel până nu vin agerile din 2012 - cu pericolul altei majorități asumat ca Sabia lui Damocles de-asupra capului. Ideea era să se atingă niște etape intermediare ale reformei considerate ireversibile, pentru ca apoi, chiar dacă se schimba majoritatea, acestea să nu mai poată fi anulate. A fost singura soluție - și se vede după câți pușcăriabili își împlinesc destinul zilele acestea. Este motivul pentru care am decis să continui ca om politic în proiectul președintelui Traian Băsescu. Nu m-am dezis de domnia sa nici cu ocazia tentativei de lovitură de stat din vara anului 2012 la care au fost co-părtași actualii tovarăși de drum ai lui Vasile Blaga”, mai precizează consilierul judeţean.


În final, Rusu mai declară că politicienii sunt lipsiţi de credibilitate din cauza minciunilor pe care le spun.

“Am constatat pe propria piele că oamenii politici trăiesc parcă într-un fel de captivitate a sistemului care-i propulsează. Nu există decât două variante: acceptă regulile jocului, sau refuză de la început. Asta poate explica și de ce majoritatea politicienilor sunt lipsiți de credibilitate mai ales la final de mandat. Din cauza prea multor minciuni spuse pe post de adevăr. Din cauza discrepanțelor majore dintre ceea ce se declară în timpul campaniilor electorale și ceea ce se aplică odată ce sunt puși sacii în căruță”, conchide Rusu.

abonare newsletter