Politică
Secretul longevității, dezvăluit de un pensionar din Cluj. Ce POEZIE a dedicat primarului Boc?
Ajuns la 93 de ani, Emil Tătaru, un pensionar din Cluj-Napoca, a luat parte activ la dezbaterea privind problemele sociale ale municipiului, organizată la Primărie.
Secretul longevității, dezvăluit de un pensionar din Cluj. Ce poezie a dedicat primarului Emil Boc?Domnul Tătaru frecventează de peste 5 ani activitățile Centrului de zi pentru vârstnici nr. 2 din Cluj-Napoca. Spune că este mulțumit de modul de desfășurare al Centrului, că activitățile s-au diversificat, mai ales că sunt tot mai multe activități.
„Noi, ăștia, vârstnicii, suntem ca o pădure defrișată, au rămas ici-colo câte-un copac”, a spus pensionarul, fiind completat apoi de primarul Emil Boc: „au rămas stejari, serioși, ne bazăm pe dumneavoastră și pe toți!”.
Centrele pentru vârstnici, un „refugiu” pentru pensionari
Afirmând că vremea este nefavorabilă, iar circulația cu mijloacele de transport în comun este riscantă pentru cei vârstnici în contextul pandemiei de COVID-19, Emil Tătaru a spus că aceste Centre sunt „un refugiu”, dorind redeschiderea lor, cel puțin parțială, cu respectarea regulilor.
Emil Boc a explicat că decizia privind redeschiderea Centrelor vine de la nivel central, promițând că, din prima clipă în care va fi posibilă, se va implica pentru a reporni activitatea în Centrele pentru vârstnici. În schimb, edilul s-a ales cu secretul longevității.
„Ce vă doresc dumneavoastră, îmi doresc și mie și tuturor clujenilor, ca la 94 de ani să aveți un discurs, o prezență... Care este secretul? Că nu ne aude nimeni acum, doar jumătate de planetă, care se uită la noi. Care este secretul de vă mențineți așa bine? Aveți păr mai mult ca mine!”, a întrebat primarul.
„De fumat am fumat puțin, sunt slab băutor”, a recunoscut vârstnicul, afirmând că mereu i-au plăcut plimbările. În fiecare săptămână merge în Pădurea Făget, unde pune mâncare la veverițe și păsări. „Ele îmi cântă, eu mă simt bine!”, spune Emil Tătaru.
Epigramă dedicată lui Emil Boc: „Speranța noastră să fie în domnul primar!”
Ba mai mult, pensionarul ajuns la o vârstă onorabilă face sudoku, joacă scrabble și șah, scrie catrene, epigrame. A și dedicat una primarului: „Acest perfid virus ne urmărește și viața ne amărește. Speranța noastră, sper, nu în zadar, să fie în domnul primar!”.
„Domnule Tătaru, sunteți extraordinar, o lecție de viață, vă aplaudăm!”, a reacționat Emil Boc, lăudând „viziunea coerentă și consistentă”, dar și stilul de viață sănătos al vârstnicului, cu sport, cumpătare, echilibru și exercițiu fizic și mental. El a promis și că va merge cu găleata cu apă atunci când Emil Tătaru va planta un stejar care să amintească generațiile viitoare de existența sa.
CITEȘTE ȘI: