Sănătate

Trei decese cauzate de rujeolă, înregistrate în România. Cluj, al treilea între județele cu cele mai multe îmbolnăviri.

În România au fost confirmate 2.735 de cazuri de rujeolă și trei decese din această cauză. Cluj se află între județele cu cele mai multe îmbălnăviri.

A crescut numărul de cazuri de rujeolă / Foto: depositphotos.com A crescut numărul de cazuri de rujeolă / Foto: depositphotos.com

 

 


Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat miercuri că din cele 2.735 de cazuri de rujeolă confirmate în România, în perioada 1 ianuarie - 24 decembrie 2023, s-au înregistrat trei decese.

 


Conform INSP, cei decedaţi sunt: doi copii, din judeţul Braşov, în vârstă de şapte luni, neeligibili la vaccinarea cu ROR, şi un adult de 35 de ani din Bucureşti, nevaccinat antirujeolic, având comorbidităţi (mielom multiplu). Primul deces cauzat de rujeolă de la declararea actualei epidemii a fost acela al unui copil, înregistrat pe 5 decembrie.

CITEȘTE ȘI:
Specialiștii clujeni atrag atenția că refuzul vaccinării a dus la epidemia de rujeolă

 


Dacă până la data de 17 decembrie (1 ianuarie - 17 decembrie 2023) fuseseră notificate 2.455 de cazuri confirmate cu rujeolă în 34 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, la ultima raportare, de miercuri, numărul a crescut, ajungându-se la un total de 2.735 de cazuri (perioada de referinţă 1 ianuarie - 24 decembrie 2023) confirmate cu rujeolă în 34 de judeţe şi în Capitală.

Cele mai multe cazuri, potrivit INSP, se înregistrează în judeţele Mureş - 748, Braşov - 657, Cluj - 197, Giurgiu - 173, Ilfov - 123 şi în Bucureşti - 352.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Două cazuri noi de rujeolă în doar o săptămână, la Cluj

Un bebeluș a murit de rujeolă. Primul deces în România. A luat virusul de la fratele său care nu era vaccinat.

abonare newsletter