Sănătate

Drama unei femei care a ignorat tratamentul pentru cancer: „Era să mor”

O femeie a trecut prin momente cumplite după ce a decis să-și trateze cancerul printr-o dietă extremă inspirată de pe Instagram.

O femeie și-a pus viața în pericol tratând cancerul cu remedii naturiste. Foto: pexels.com O femeie și-a pus viața în pericol tratând cancerul cu remedii naturiste. Foto: pexels.com

 

 


Irena Stoynova, o femeie în vârstă de 39 de ani, a trecut printr-o experiență traumatizantă atunci când a refuzat chimioterapia recomandată de medici și a încercat să-și vindece cancerul prin metode neconvenționale promovate pe internet.

 


Diagnosticată cu limfom non-Hodgkin în iunie 2021, Stoynova a trecut cu vederea sfaturile profesioniștilor medicali și a căutat soluții alternative online. Aceasta a fost influențată de un influencer american cu sute de mii de urmăritori pe rețelele sociale, care promova tratamente holistice și susținea că organismul uman se poate vindeca singur prin schimbări majore ale stilului de viață și dietei.

Stoynova a investit peste 2.000 de lire sterline în storcătoare de fructe și legume și a petrecut ore întregi în fiecare zi preparând sucuri din morcovi, pătrunjel și țelină organică. 


„Aveam halucinații și lichid în plămâni": Femeia care a tratat cancerul doar cu sucuri de legume

După doi ani și jumătate de dietă strictă și terapii holistice, starea ei de sănătate s-a deteriorat dramatic. Femeia a slăbit peste 20 de kilograme, avea halucinații, iar lichidul i s-a acumulat în plămâni, punându-i viața în pericol.

În mai 2023, Stoynova a fost internată de urgență la spitalul Frimley Park. Medicii i-au spus că, fără un tratament adecvat pentru cancerul în stadiul trei, va muri. Chiar și atunci, ea a continuat să refuze chimioterapia timp de mai multe zile, înainte de a accepta în cele din urmă tratamentul salvator.


După 50 de zile de spitalizare, Stoynova și-a revenit și a reflectat asupra deciziei inițiale greșite de a respinge medicina convențională.

Cazul femeii care a ales metode holistice în locul chimioterapiei și era să-și piardă viața 

„Efectele secundare ale chimioterapiei sunt floare la ureche în comparație cu cele ale tratamentului holistic", a afirmat ea.


CITEȘTE ȘI:
Se poate detecta cancerul cu 7 ani înainte de declanșare? Oamenii de știință au făcut o descoperire

„Când vei avea Instagram, Facebook sau chiar Google, vor exista milioane de oameni care vor spune că au vindecat cancerul în mod holistic cu morcovi, pătrunjel și țelină organică. Ceea ce aș spune este că este minunat să ai convingeri, dar acestea trebuie susținute de știință", a avertizat Stoynova, conform Daily Mail.

Aflată acum în remisie, Stoynova a declarat: „Aproape că mi-am pierdut viața. Dacă ai cancer, ai nevoie de ceva mult mai tare decât suc de morcovi și țelină organică".

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un medic și-a aplicat propriile descoperiri și a scăpat de cancerul incurabil. „Nu aș putea fi mai fericit!"

abonare newsletter