Sănătate

Copiii cu afecțiuni neurologice au mai multe șanse de recuperare datorită sistemului Nirvana. Sprijin substanțial de la CON-A

Începând din luna februarie 2024 Compartimentul de Reabilitare Medicală din cadrul secției de Ortopedie Pediatrică din Sibiu beneficiază de un echipament nou, de ultimă generație, pentru susţinerea recuperării motorii şi cognitive la pacienţii cu patologie neuromotorie.

 

 


„Lista de așteptare a micilor pacienți care aveau nevoie de recuperare se întindea pe câteva luni, așa că am decis să dăm o mână de ajutor prin achiziționarea sistemului de  Nirvana pentru ca aceștia să poată beneficia cât mai curând de un tratament modern și eficient, potrivit nevoilor lor!”, au explicat reprezentanții CON-A.

Datorită eforturilor făcute de echipa medicală a spitalului, sistemul complex de recuperare Nirvana a fost montat într-o încăpere dedicată și special adaptată, deoarece echipamentul utilizează tehnologii bazate pe realitatea virtuală. 


Cu Nirvana efectuarea exerciţiilor de recuperare este completată de stimularea neurosenzorială ridicată, bazată pe feedback vizual şi auditiv. Practic micul pacient devine protagonistul activ al propriului tratament prin exerciții personalizate, într-un mediu virtual imersiv, atractiv, presărat de farmecul jocului. 

„Să fim alături de comunitatea în care ne desfășurăm activitatea face parte din valorile companiei noastre. Copiii reprezintă cea mai importantă resursă pe care o avem ca și comunitate, de aceea considerăm că investiția în sănătatea și dezvoltarea lor este cea mai bună investiție pentru viitor”, conchid reprezentanți CON-A.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Proiectul Spitalului Pediatric Monobloc, nominalizat pentru premiere în cadrul European Healthcare Design Awards 2024

Ultimele Stiri
abonare newsletter