Sănătate

Ce fel de pălărie e recomandat să porți pe timp de caniculă? Cum te protejezi de soarele arzător.

Protecția pe timp de caniculă este esențială iar unul din accesoriile ce nu ar trebui să lipsească în zilele toride este pălăria potrivită pentru a te proteja de soarele arzător.

De ce trebuie să ții cont când îți alegi pălăria de vară|Foto: pixabay.com De ce trebuie să ții cont când îți alegi pălăria de vară|Foto: pixabay.com

 

 


Dincolo de tendințele în materie de modă, în perioada caniculei protecția de razele puternice ale soarelui este esențială pentru a evita hipertermia și a rămâne funcțional pe parcursul unei zile de vară. 

Alege o pălărie potrivită

O pălărie bine aleasă te poate proteja de caniculă și, foarte important, îți apără capul și fața de razele puternice ale soarelui. O treime din cazurile de cancer de piele apar pe față, iar pălăria te poate proteja de expunerea riscantă la soare, cu pericole pentru tenul feței.


Specialiștii recomandă purtarea unei pălării ușoare, cu boruri largi, care să-ți ofere protecția necesară pe timp de caniculă.

Astfel, pălăria din bumbac, din pânză ușoară sau de paie, te poate proteja îndeajuns de razele puternice ale soarelui, oferind o protecție suficientă astfel încât pielea capului să respire. 


Spre exemplu, o pălărie vaporoasă, de culoare deschisă, poate fi alegerea perfectă pe o vreme toridă de vară. 

CITEȘTE ȘI: 
Cum să te îmbraci pe timp de caniculă? Sfaturi practice pentru a te proteja de temperaturile mult prea ridicate

Desigur, în cazul copiilor, dar și a adulților, opțiunile pot fi extinse. Astfel, o șapcă bine aleasă, din bumbac sau de pânză, poate reprezenta nu doar un accesoriu potrivit unei ținute de vară lejere, ci poate oferi un plus de protecție împotriva razelor solare puternice. 


De ce trebuie să ții cont când îți alegi pălăria de vară

Astfel, printre recomandările specialiștilor atunci când alegem o pălărie pentru a ne proteja de vremea caniculară, e bine să ținem cont de următoarele aspecte: 
*materialul din care e confecționată pălăria – optează pentru o pălărie vaporoasă, din material natural, de paie, bumbac sau de pânză. 
*evită pălăriile din plastic. Materialul din care e confecționată pălăria este esențial, astfel încât să nu atragă razele solare și să permită părului și pielii capului să respire. 
*alege o pălărie cu țesătura mai densă, care să te protejeze de soarele arzător, și care să permită pielii capului să respire. 
*optează pentru o pălărie cu boruri largi. Îți poate oferi un plus de protecție, iar pielea feței va fi apărată de razele ultraviolete ale soarelui.

Protejează-ți faţa şi capul purtând o pălărie cu boruri largi, de culoare deschisă, care să-ți ofere suficientă protecție împotriva razelor puernice ale soarelui. Protejează-ți ochii purtând ochelari de soare cu lentile colorate din categoria 3 sau prin intermediul unor ochelari de vedere prevăzuți cu lentile fotocromatice. Optează pentru o ținută ușoară, o cămașă sau bluză cu mâneci lungi, de culoare deschisă, care să-ți ofere protecție în zilele caniculare de vară. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum să te îmbraci pe timp de caniculă? Sfaturi practice pentru a te proteja de temperaturile mult prea ridicate

A fost prelungit codul galben de caniculă în Cluj. Maximele vor ajunge la 35 de grade.

Ultimele Stiri
abonare newsletter