Sănătate
Cum scapi de mușcăturile de țânțari. Remedii naturiste eficiente împotriva înțepăturilor.
Înțepăturile de țânțari pot provoca multiple neplăceri în perioada sezonului estival. Pentru a ameliora efectele înțepăturilor ai la îndemână câteva remedii naturiste eficiente.
Remedii eficiente împotriva mușcăturilor produse de țânțari|Foto: depositphotos.com
În timpul verii, poți resimți, la propriu, pe propria piele efectul mușcăturilor de țânțari. Mai ales în zonele situate în preajma lacurilor, înțepăturile insectelor pot lăsa urme neplăcute pe pielea copiilor, iar roșeața, umflăturile și senzația de mâncărime să dispară cu greu.
Remedii utile împotriva înțepăturilor
Desigur, efectele înțepăturilor pot trece de la sine, însă perioada „activă” a unei înțepături este destul de neplăcută, iar uneori din cauza umflăturilor poți fi nevoită să renunți la o ținută de vară lejeră care îți expune pielea din cauza „petelor roșii”. De altfel, în cazul copiilor, senzația de mâncărime cauzată de mușcăturile țânțarilor poate provoca multe bătăi de cap, indispoziție și nopți fără somn.
CITEȘTE ȘI:
Crește numărul cazurilor de febră denga și de boli cauzate de țânțari în Europa
Pentru o rezolvare rapidă a neplăcerilor cauzate de țânțari poți utiliza un spray antiseptic și antiinflamator din farmacie, care să amelioreze senzația de mâncărime și să reducă timpul de recuperare.
Însă, în mod sigur, poți apela și la câteva remedii naturiste pentru a scăpa de înțepăturile de țânțari ori pentru a ameliora efectele mușcăturiloe produse de insecte.
Metode eficiente împotriva mușcăturilor produse de țânțari
Oțetul de mere, busuiocul, aloe vera și gheața figurează printre metodele eficiente de ameliorare a efectelor mușcăturilor de țânțari.
În ceea ce privește protecția, oțetul de mere te poate ajuta pentru a preveni înțepăturile insectelor, prin aciditatea specifică acestui produs, dar care nu afectează PH-ul pielii.
De asemenea, gheața aplicată pe zona afectată poate ameliora senzația de mancărime cauzată de mușcăturile de țânțari. Printre produsele naturiste cu efect benefic asupra pielii figurează și planta de aloe vera, care calmează și ameliorează treptat senzația de mâncărime, având un efect antiinflamator.
Frunzele de busuioc pot reprezenta o alternativă extrem de eficientă, prin zdrobire și aplicarea pe piele, atât în ceea ce privește protecția împotriva țânțarilor, cât și prin diminuarea senzației de mâncărime.
Printre soluțiile la îndemână, cu efect terapeutic substanțial în cazul înțepăturilor de țânțari se numără și menta, cu proprietăți revigorante ce reduc mâncărimea și durerea. Coaja de banană, prin mineralele și vitaminele pe care le conține, reduce umflăturile provocate de înțepături și diminuează durerea. Dacă aplici una dintre aceste metode simple, prin frecarea ușoară a zonei inflamate fie cu frunze zdrobite de busuioc, fie cu aloe vera sau coaja de banană, efectele neplăcute ale mușcăturilor cauzate de țânțari pot fi reduse în intensitate și durată. Uleiurile esențiale (mentă, aloe vera, eucalipt) te pot ajuta la nevoie, printr-o administrare simplă pe zona afectată.
Oricum, pentru a evita înțepăturile și a te proteja, este indicat să porți haine lejere (cu mâneci) care să acopere pielea, dar care să-ți permită în același timp să te bucuri de zilele calde de vară.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com
CITEȘTE ȘI: