Sănătate

Trucuri utile. Cum alegem pepenele perfect?

Cum recunoști pepenele perfect? O felie suculentă de pepene îți poate răcori ziua și te hidratează suficient pentru a face față caniculei. Trucuri la îndemână pentru o alegere perfectă.

Cum îți alegi pepenele perfect? Trucuri la îndemână|Foto: pexels.com Cum îți alegi pepenele perfect? Trucuri la îndemână|Foto: pexels.com

 

 


Ți s-a întâmplat să cumperi un pepene roșu care să nu-ți satisfacă așteptările? Câteva metode simple sunt recomandate pentru a fi luate în calcul când alegi acest produs. 

Beneficiile pepenelui roșu

În zilele toride de vară, câteva felii de pepene roșu pot oferi hidratarea de care corpul tău are nevoie pentru a face față mai bine caniculei. De altfel, printre beneficiile pepenelui roșu figurează nutrienții săi cu caracter antioxidant ce contribuie la menținerea sănătății și a unui tonus psiho-fizic susținut. 


CITEȘTE ȘI: 
Zece alimente care reduc stresul şi anxietatea. Ce este recomandat să mănânci?

În plus, pepenele este bogat în vitamina C, A și vitamina B6, astfel că acest produs îți poate oferi mai multă energie, contribuie la o digestie mai bună și susține funcționearea sistemului imunitar. 

Recomandări pentru alegerea unui pepene gustos și suculent

Greutatea. Dacă doriți un pepene roșu perfect, luați-l pe cel care este cel mai greu pentru dimensiunea sa. Aceasta înseamnă că există mai multă apă în el, iar pepenele va fi suculent. Modul simplu de a verifica acest lucru este să ridicați câțiva pepeni și să comparați greutatea acestora. Un pepene copt va avea o greutate mai mare, chiar dacă pare mai mic decât alți pepeni.


Culoarea pepenelui. Culoarea pepenelui poate reprezenta un bun indicator atunci când alegem produsul, astfel că este recomandat să optezi pentru un pepene care are un model de dungi puternic și consistent. Culoarea mată, mai puțin strălucitoare, cu dungile de un verde intens reprezintă un alt indiciu că pepenele este suficient de copt. 

Forma perfectă. Unii pepeni sunt rotunzi, alții sunt ovali și oricare dintre aceste două variante este bună. Sunt doar soiuri diferite. Dar dacă există umflături neregulate, acest lucru indică faptul că pepenele a primit cantități inconsistente de soare sau apă și ar trebui să nu îl cumpărați.


Sunetul. Un pepene suficient de copt trebuie să aibă un sunet adânc și gol atunci când îl lovești ușor, în timp ce un sunet mai ascuțit și dens poate însemna că coaja este prea groasă, iar fructul nu s-a copt suficient. 

Codița. Codița verde a unui pepene poate indica faptul că acesta nu este copt îndeajuns. Când pepenele este copt, codița se usucă de la sine ori se rupe, astfel că îl poți găsi fără coadă. Este recomandat să nu alegeți un pepene cu codița verde.


Data viitoare când mergi la piață pentru a cumpăra un pepene roșu, încearcă să aplici cele câteva recomandări pentru o alegere perfectă. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șase alimente miraculoase care te hidratează mai bine decât apa. Cum îți dai seama dacă ești suficient hidratat

Ultimele Stiri
abonare newsletter