Sănătate

Lotul național al României se pregătește pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Astana. Elevii, pregătiți de profesori de la UBB Cluj.

Elevii care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Biologie au fost pregătiți de profesori de la UBB Cluj.

Elevii care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Biologie au fost pregătiți de profesori de la UBB Cluj și de IȘJ Cluj | Foto: IȘJ Cluj Elevii care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Biologie au fost pregătiți de profesori de la UBB Cluj și de IȘJ Cluj | Foto: IȘJ Cluj

 

 


Lotul național Olimpic format din patru elevi de elită va reprezenta România la cea de-a 35-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie, care va avea loc în Astana, Kazahstan, în perioada 6-14 iulie 2024. Elevii au beneficiat de o pregătire intensă, atât teoretică, cât și practică, oferită de cadre didactice de la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, precum și de Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

 


Cei patru elevi selectați pentru a reprezenta România în competiția internațională au demonstrat performanțe academice excepționale și o pasiune profundă pentru biologie. Pregătirea lor a inclus sesiuni intensive de studiu teoretic, laboratoare de practică și simulări de examene, menite să le dezvolte abilitățile necesare pentru a concura la cel mai înalt nivel.

Cine sunt elevii care reprezenta România la Olimpiada Internațională de Biologie?

Elevii care au selectați în lotul olimpic sunt: 


  1. Ionuț Dumitru Adrian GĂVĂNESCU,  clasa a XII-a, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu
  2. Teodor CÂRLOANȚĂ, clasa a XII-a, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc
  3. Ioana-Noemi MUNTEANU, clasa a XII-a la  Colegiul Naţional ,,Vasile Alecsandri" Bacău 
  4. Mihai MANTA, clasa a XII-a la  Colegiul Național „I.L.Caragiale” Ploiești

„Inspectoratul Școlar Județean Cluj a asigurat cazarea elevilor la Centrul de Excelență Cluj-Napoca și a coordonat pregătirea de specialitate în concordanță cu programa Olimpiadei Internaționale de Biologie, care  s-a desfășurat în laboratoarele de cercetare ale Facultății de Biologie și Geologie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în perioada  2-9 iunie 2024”, au transmis reprezentanții IȘJ pentru monitorulcj.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Olimpicii Naționali la Biologie vor fi pregătiți la Cluj-Napoca pentru Olimpiada Internațională

Doi elevi din Cluj-Napoca aduc României o medalie de argint și o mențiune la Olimpiada Internațională de Biologie

Ultimele Stiri
abonare newsletter