Sănătate

Cum te ferești de bolile de piele din ștranduri și piscine. Sfaturi utile.

„Bălăceala” din zilele toride de vară poate fi metoda perfectă prin care să te răcorești. Însă, adeseori, aceasta comportă anumite riscuri. Află cum poți să te ferești de bolile din piscine și ștranduri, astfel încât să te poți bucura de beneficiile apei.

Cum te ferești de bolile de piele din ștranduri și piscine|Foto: pexels.com Cum te ferești de bolile de piele din ștranduri și piscine|Foto: pexels.com

 

 


Pentru a scăpa de zăpușeala din oraș, piscinele și ștrandurile pot reprezenta spații perfecte de relaxare și revigorare în zilele călduroase de vară. 

Însă, uneori, după o zi petrecută la strand te poți alege cu mâncărimi ale pielii, alergii sau diaree. Câteva sfaturi utile te pot ajuta să te simți în siguranță în apă, astfel încât să te protejezi pe tine dar și pe cei din jur. 


Metode prin care poţi să te fereşti de boli și să te bucuri de apă

Înainte de orice, obișnuiește-te să iei câteva măsuri de precauție înainte de a intra în piscină, dar și după ce te-ai bălăcit în apă. 

CITEȘTE ȘI: 
Trusa medicală de concediu. Ce medicamente pentru copii nu ar trebui să lipsească din trusa de prim ajutor?

Astfel, prin măsurile simple de protecție pe care le respecți, te protejezi mai întâi pe tine, dar și pe cei din jur.


*Fă un duş înainte să intri în apă.
*Spală-te bine pe mâini după ce foloseşti toaleta sau după ce schimbi scutecul copilului.
*Nu intra în ştrand sau piscină dacă suferi de diaree.
*Nu înghiți apă. Evită ca apa să-ți intre în ochi sau în urechi cu ajutorul ochelarilor de înot și a dopurilor de urechi. Prin intermediul unei măsuri suplimentare de protecție poți evita o consuctivită urâtă sau o otita. 

Dușurile frecvente pot preveni foliculita, infecţie ce se manifestă prin apariţia unor erupții cutanate roșii pe piele, care provoacă mâncărime. Pentru a nu contacta acest tip de infecţie este indicat să faci te speli bine cu săpun după fiecare escapadă la apă. 


O cască de protecție a părului poate asigura un plus de protecție, astfel încât să îți protejeze părul și piele scalpului. De asemenea, atunci când ieși din apă, folosește cu încredere sandalele ori șlapii. Această măsură simplă te ferește de o afecțiunile neplăcute (ciuperca de piele/negi). 

Chiar dacă sunt lucruri pe care le știi, dacă respecți regulile simple de protecție, atunci șansele să contactezi o afecțiune neplăcută la piscină sau ștrand scad substanțial. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trusa medicală de concediu. Ce medicamente pentru copii nu ar trebui să lipsească din trusa de prim ajutor?

Ultimele Stiri
abonare newsletter