Sănătate

Fructul care te ajută să adormi mai repede în perioada caniculară! E benefic pentru organism și previne formarea tumorilor!

Acest fruct te va ajuta să adormi mai repede în perioada caniculară, fiind extrem de benefic pentru organism și previne formarea tumorilor.

Fructul care te ajută să adormi mai repede în perioada caniculară | Foto: pixabay.com Fructul care te ajută să adormi mai repede în perioada caniculară | Foto: pixabay.com

 

 


Cireșe sunt fructele care te vor ajuta să adormi mai repede în perioada caniculară, fiind extrem de benefice pentru organism și în plus, previn formarea tumorilor. 

 


În această perioadă caniculară, în special în timpul nopților tropicale, este destul de greu să adormi, mai ales dacă nu ai în casă aer condiționat sau un ventilator care să te ajute în a ține dormitorul răcoros, însă există alimente ce ne pot salva în această situație. 

Specialiștii recomandă ca în sezonul canicular să ne hidratăm corespunzător atât cu apă, cât și cu alte lichide sau alimente ce au un conținut bogat în apă. Fructele de sezon sunt, de asemenea, recomandate a fi consumate în zilele toride de vară, precum pepenele verde, pepenele galben, piersicile, nectarinele, caisele, căpșunile, prunele, afinele, murele, coacăzele, zmeura, vișinele, dar și cireșele. 


Deși majoritatea dintre acestea sunt recomandate pentru hidratare, cireșele mai au un rol foarte important în acest sezon tropical. Acela de a te ajuta să adormi mai repede în nopțile călduroase. Cireșele sunt bogate în melatonină, la fel ca și bananele, iar studiile demonstrează că în momentul în care sunt consumate proaspete, ori sub formă de suc, ne pot influența somnul. 

Pe lângă acest rol, cireșele sunt un ingredient cheie în tumorile hepatice, mamare, dar și pancreatice, având în componența lor alcool perilic. De asemenea, consumul cireșelor favorizează tranzitul intestinal. 


Cu toate acestea, cireșele trebuie consumate cu atenție, deoarece consumul excesiv poate duce la balonare și la crampe abdominale. În același timp, conțin fructoză și glucoză, substanțe ce sunt nesănătoase pentru persoanele diabetice. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Răcorire naturală. 3 ceaiuri care te ajută să învingi canicula.

De ce te doare capul pe caniculă? Scapă de migrene cu aceste trucuri simple

Ultimele Stiri
abonare newsletter