Sănătate
Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a finalizat lucrările de reabilitare şi extindere a infrastructurii pentru 25 de clădiri. FOTO
A fost finalizată modernizarea infrastructurii de gaze medicale, a rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a finalizat lucrările de reabilitare şi extindere a infrastructurii pentru 25 de clădiri. FOTO | Foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca - Facebook
Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a recepționat lucrările efectuate în cadrul proiectului cu finanțare europeană care a vizat modernizarea, reabilitarea și extinderea infrastructurii de gaze medicale, a rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu.
Proiectul a beneficiat de suținere financiară nerambursabilă de aproximativ două milioane de euro și s-a desfășurat începând cu noiembrie 2022, până în prezent.
Lucrări de modernizare a infrastructurii pentru 25 de clădiri
Lucrările efectuate au constat în modernizarea infrastructurii electrice existente, prin înlocuirea tablourilor electrice vechi, respectiv a coloanelor electrice în 25 de clădiri în care funcționează 12 clinici foarte importante. Totodată, au fost instalate stații intermediare de oxigen cu comutare automata la aceste clădiri. Complementar, sectiile de terapie intensivă și blocurile operatorii au fost dotate cu surse neîntreruptibile sub forma unor unități UPS de mare capacitate, care asigură alimentarea aparaturii cu energie electrică, până la intrarea în funcțiune a generatoarelor, în cazul întreruperilor în alimentare sau a avariilor la rețelele electrice.
„Prin implementarea acestui proiect de importanță vitală, spitalul și-a asigurat necesarul de oxigen din trei surse diferite, așa cum prevăd normativele. Totodată, au fost înlocuite tablourile electrice și coloanele de alimentare în principalelele clădiri, contribuind astfel la reducerea riscului de afectare a vieţii şi sănătăţii pacienţilor internaţi, datorită uzurii fizice, morale și a suprasolicitarii determinată de numărul mare de pacienţi și perioada indelugată de utilizare a reţelelor de fluide medicale, cât a celor de energie electrică”, a declarat Prof. Dr. Claudia Gherman, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.
Articol scris de Alina Petric
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: