Sănătate
Creştere de peste 55% a numărului de cazuri noi de COVID-19 și 13 decese, în ultima săptămână. OMS cere campanii de vaccinare pentru grupurile de risc.
Creștere alarmantă a numărului cazurilor de Covid-19. În ultima săptămână au fost raportate 13 decese. Organizația Mondială a Sănătății solicită campanii de vaccinare pentru grupurile de risc.
Creștere puternică a numărului cazurilor de Covid-19 în ultima săptămână|Foto: pexels.com
În perioada 29 iulie - 4 august, au fost înregistrate 5.370 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în creştere cu 55,8% faţă de săptămâna precedentă, potrivit datelor publicate de Institutul de Sănătate Publică (INSP).
CITEȘTE ȘI:
Un nou val de cazuri de COVID-19. Peste 200 de clujeni, diagnosticați cu coronavirus.
Astfel, 1.716 dintre cazurile noi sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
În ultima săptămână au fost raportate 13 decese la persoane cu COVID-19, dintre care unul survenit în urmă cu mai mult de o săptămână, toate persoanele prezentând comorbidităţi.
Până în prezent, 68.995 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.
În ţara noastră au fost înregistrate, până în prezent, 3.545.145 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
OMS, îngrijorată de ratele scăzute de vaccinare. Creștere de peste 20% a infectărilor, în Europa.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat campanii de vaccinare pentru grupurile de risc, în condiţiile creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus şi a reducerii ratelor de vaccinare.
Dintre toate testele coronavirus, proporţia rezultatelor pozitive a crescut în ultimele săptămâni şi este de peste 10%, a raportat OMS, pe baza datelor din 84 de ţări. În Europa, rata este de peste 20%.
„Am asistat la un declin alarmant al acoperirii vaccinale. Această situaţie trebuie inversată urgent”, a declarat expertul OMS Maria Van Kerkhove la Geneva, referindu-se la scăderea ratelor de vaccinare în ultimii doi ani. Acest lucru este valabil în special pentru persoanele vârstnice şi lucrătorii sanitari.
Analizele apelor reziduale demonstrează că virusul este mult mai răspândit decât sugerează statisticile de infectare, a declarat Van Kerkhove. De asemenea, ea a subliniat că peste 40 de sportivi au fost testaţi pozitiv la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris.
Totuși, situaţia actuală nu este comparabilă cu faza pandemică, deoarece mult mai multe persoane sunt în prezent protejate de evoluţiile severe ale bolii prin vaccinările şi infecţiile anterioare.
OMS primeşte doar date privind numărul de cazuri de infectare cu coronavirus tratate în spitale şi unităţi de terapie intensivă din foarte puţine ţări.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: