Sănătate

Interviu. Emanuel Ungureanu, despre situația din sistemul medical românesc: „Rafila, înainte de a exista vreo concluzie a corpului de control, s-a antepronunțat”.

Interviu cu Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănatate din Camera Deputaților, despre situația din sistemul medical românesc.

Emanuel Ungureanu, despre situația din sistemul medical românesc|Foto: Emanuel Ungureanu-Facebook Emanuel Ungureanu, despre situația din sistemul medical românesc|Foto: Emanuel Ungureanu-Facebook

 

 


Acum patru luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a trimis corpul de control la Spitalul Sf Pantelimon, dar acesta nu a descoperit nimic suspect. Totuși, recent, procurorii le-au acuzat pe două dintre doctorițele de acolo de omor calificat

Membrii corpului de control au vrut să mușamalizeze situația sau pur și simplu au fost prea incompetenți pentru a cerceta cazul?


Emanuel Ungureanu: „Ar trebui să lămurim un lucru de la bun început. Domnul Rafila, înainte de a exista vreo concluzie a corpului de control sau a Colegiului Medicilor, s-a antepronunțat”, spune deputatul USR, Emanuel Ungureanu, în interviul acordat Aktual24.ro, citat de Presshub.ro.

CITEȘTE ȘI: 
Ungureanu a depus plângeri pe numele ministrului Sănătății: „Sistemul e în colaps, Rafila merge în excursii de lux în Cuba și alte țări”

„El a ieșit public și a spus că la Spitalul Sfântul Pantelimon toate lucrurile sunt în regulă și că există doar un conflict între fosta șefă a Secției ATI, Elena Voicu, și actuala șefă. Deci, înainte de a există orice fel de concluzie a oricărui corp de control, domnul Rafila a zis că acolo e un conflict între persoane, nu sunt probleme care să privească pacienții. Da, asta era în contextul în care presa deja scria că sunt 22 de persoane – văd că toată lumea vorbește de doar 17, dar au fost de fapt 22 – care au murit într-un interval de 72 de ore. Când mor 22 de persoane într-un interval atât de scurt, nu mai e nevoie de nicio sesizare”, spune fostul deptutat de Cluj, Emanuel Ungureanu, potrivit sursei citate


CITEȘTE ȘI: 
Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la un spital din București. 20 de pacienți ar fi murit în patru zile la secția ATI a unității medicale, după administrarea incorectă a unui medicament.

„Ministerul Sănătății ar trebui să aibă un sistem de alarmare și pur și simplu să intervină urgent, pentru că există o rată a mortalității suspectă pe o secție ATI, în cazul de față a Spitalului Sfântul Pantelimon”, arată Ungureanu. 

„Nu știm dacă Rafila a avut cunoștință despre faptul că niște medici ar omorî pe cineva cu premeditare. Nu despre asta e vorba. Nu avea de unde să știe Rafila acest lucru. Rafila însă știa că în interval de nici trei zile au murit 22 de oameni într-un sistem ATI”, explică Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănatate din Camera Deputaților.


Citește continuarea articolului pe Presshub.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cele două doctorițe de la un spital din București acuzate de omor calificat, arestate preventiv

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cere demisia conducerii unui spital din București, în contextul anchetei privind morțile suspecte de la Secția ATI

Ultimele Stiri
abonare newsletter