Sănătate

Risc crescut de infectare cu noua variantă de Mpox, în Europa. Avertismentul autorității sanitare europene.

În urma raportării primului caz de infectare cu noua tulpină Mpox în Europa, autoritățile sanitare avertizează asupra riscului crescut de răspândire a acestei boli virale.

Specialiștii europeni avertizează: Variola Maimuței riscă să se răspândească în Europa.|Foto: pixabay.com Specialiștii europeni avertizează: Variola Maimuței riscă să se răspândească în Europa.|Foto: pixabay.com

 

 


Specialiștii autorității sanitare europene avertizează că numărul cazurilor de infectare cu Mpox (variola maimuței) va crește în statele europene. 

Variola Maimuței riscă să se răspândească în Europa

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a anunţat vineri că se aşteaptă ca mai mulţi oameni să pătrundă în Europa cu noua variantă de mpox.


CITEȘTE ȘI: 
Alarmă OMS. O nouă variantă de variola maimuței amenință Europa

Acest anunţ a fost făcut la o zi după detectarea în Suedia a primului caz de infectare cu noua variantă în afara continentului african. Persoana infectată a venit din Africa.

„Probabilitatea transmiterii susţinute în Europa este foarte mică, cu condiţia ca persoanele bolnave care sosesc din afara continentului să fie diagnosticate rapid şi să fie implementate măsuri de control”, avertizează Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.


Autoritatea sanitară europenaă recomandă ţărilor europene să emită avize de călătorie pentru persoanele care merg sau se întorc din zonele afectate de epidemie.

„Pentru persoanele care au avut contacte apropiate cu indivizi suspecţi de îmbolnăvire sau diagnosticaţi cu o infecţie mpox importată din Africa, riscul de infecţie este moderat”, transmite ECDC.

Epidemia de variola maimuței, urgenţă de sănătate publică de interes internaţional

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat, miercuri, epidemia de mpox, boală cunoscută anterior drept variola maimuţei, o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, cel mai ridicat nivel de alertă, pentru a doua oară în doi ani, în urma unui focar de infecţie virală în Republica Democrată Congo care s-a răspândit în ţările vecine.


CITEȘTE ȘI: 
OMS declară epidemia de variola maimuței o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional

Mpox este o boală virală care se răspândeşte de la animale la om, însă se poate transmite şi prin contact fizic direct cu o persoană infectată cu acest virus. Ea declanşează simptome similare gripei şi apariţia unor leziuni cutanate purulente. Majoritatea cazurilor sunt uşoare, dar în anumite condiţii această boală poate ucide.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

OMS declară epidemia de variola maimuței o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional

Alertă sanitară în Europa. Boala care îi sperie pe experți lovește în plin sezonul vacanțelor

Ultimele Stiri
abonare newsletter