Sănătate

48 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, confirmate în România, în ultimele 3 luni. Patru cazuri sunt la Cluj.

Virusul West Nile s-a răspândit în România, în ultimele 3 luni.

Virusul West Nile s-a răspândit în România, în ultimele 3 luni | Foto: depositphotos.com Virusul West Nile s-a răspândit în România, în ultimele 3 luni | Foto: depositphotos.com

 

 


Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat vineri, 13 septembrie, că de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile - 3 iunie şi până pe 12 septembrie, s-au înregistrat 54 de cazuri, dintre care 48 confirmate şi 6 probabile.

 


Potrivit INSP, au fost înregistrate cinci decese în urma infecţiei cu virusul West Nile – unul în judeţul Sălaj, trei în judeţul Suceava şi unul în Bucureşti. 

CITEŞTE ŞI
Primul caz de infecție cu virusul West Nile confirmat în acest sezon în România

De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile, 3 iunie şi până în 12 septembrie, s-au înregistrat 4 cazuri în judeţul Cluj. 


Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire - 17 - s-au înregistrat la grupa de vârstă 70 - 79 de ani şi 13 la persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 şi 69 de ani, a indicat INSP.

CITEŞTE ŞI
Țânțarii se înmulțesc rapid în Europa, aducând riscul unor boli periculoase. Cum ne putem apăra

INSP face o serie de recomandări pentru populaţie, şi anume să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, precum şi să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

De ce unii țânțari sunt mai însetați de sânge decât alții

Crește numărul cazurilor de febră denga și de boli cauzate de țânțari în Europa

Cum scapi de mușcăturile de țânțari. Remedii naturiste eficiente împotriva înțepăturilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter