Sănătate

Chirurgul nu găsește bisturiul și operează pacientul cu un briceag. Șoc în Marea Britanie.

Un caz șocant a ieșit la iveală în sistemul medical britanic: un chirurg de la Sussex University Hospital a folosit un briceag pentru a deschide pieptul unui pacient într-o operație de urgență.

Un chirurg britanic a folosit un briceag pentru a opera un pacient, deoarece nu a găsit bisturiul steril. Foto: Malay Mail Un chirurg britanic a folosit un briceag pentru a opera un pacient, deoarece nu a găsit bisturiul steril. Foto: Malay Mail

 

 


Motivul invocat de medic a fost că nu a putut găsi un bisturiu steril, relatează BBC.

 


Spitalul a confirmat incidentul, declarând că acțiunile chirurgului au fost „în afara procedurilor normale", deși operația era una urgentă. 

Chirurg britanic folosește un cuțit la operație

Expertul în neglijență clinică, prof. Graeme Poston, a comentat situația pentru BBC: „Este o veste șocantă. În primul rând, este evident că un briceag nu este steril. În al doilea rând, nu este un instrument de intervenție chirurgicală".


Cazul face parte dintr-o serie mai largă de probleme la spitalul menționat. 

CITEȘTE ȘI:
O mamă a cinci copii moare după o operație de lifting la fese

Poliția investighează în prezent cel puțin 105 cazuri de presupusă neglijență medicală în cadrul unității, luând în considerare inclusiv acuzații de omor din culpă.


Operație efectuată cu briceag în loc de bisturiu steril

Chirurgul în cauză, al cărui nume nu a fost făcut public, este implicat și în alte cazuri suspecte. BBC a dezvăluit că acesta a făcut trei operații cu risc scăzut în decurs de două luni, toate soldându-se cu decesul pacienților la scurt timp după intervenție.

Spitalul a recunoscut problemele, descriind îngrijirea pacienților decedați drept „precară".


Într-unul din cazuri, instituția a admis că o pacientă „ar fi supraviețuit dacă nu ar fi existat complicații postoperatorii".

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O fetiță de 18 luni, născută surdă, aude după o operație INOVATOARE de doar 16 minute - VIDEO

Mort la 19 ani după o operație de slăbire. Familia cere dreptate

Ultimele Stiri
abonare newsletter