Sănătate
Românii, codaşii Europei la consumul de iaurt
Preparatele culinare bogate în calorii şi consumul de alcool au ocupat un loc de cinste pe masa românilor în perioada sărbătorilor de iarnă.
Românii, codaşii Europei la consumul de iaurtDupă această perioadă de sedentarism şi de mâncat peste măsură, oamenii încep să se ocupe de sănătatea lor, să aibă o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă şi să facă mişcare.
Nutriţioniştii recomandă consumul alimentelor sănătoase cum ar fi: legumele, fructele, produsele lactate, cerealele, carnea albă, dar şi sportul. Iaurtul este unul dintre produsele sănătoase, însă românii se află pe ultimul loc în Europa la consumul acestui tip de preparat.
„Un iaurt pe zi, sănătatea ţi-o menţii”. Acesta este sloganul unei campanii iniţiate de o mare companie producătoare de iaurturi din România în colaborare cu Societate de Nutriţie din România şi a prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române şi preşedinte al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.