Social

Situație alarmantă. Românii, cei mai expuși riscului de sărăcie din UE.

Românii se aflau în 2023 pe primul loc în ceea ce privește riscul sărăciei și excluziunii sociale, 32% din populație fiind afectată.

Românii au rămas săraci și în 2023 | Foto: pixabay.com Românii au rămas săraci și în 2023 | Foto: pixabay.com

 

 


Românii se aflau în 2023 pe primul loc în ceea ce privește riscul sărăciei și excluziunii sociale, 32% din populație fiind afectată, conform Eurostat

 


Potrivit oficiului european de statistică, anul trecut 94,6 milioane de persoane din UE (echivalentul a 21% din populaţie) erau supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială, adică trăiau într-o gospodărie care se confrunta cu cel puţin una dintre cele trei situaţii: risc de sărăcie, deprivare materială şi sociala severă şi /sau trăiau într-o gospodărie cu intensitate foarte redusă a muncii.

Țara noastră este urmată în top de Bulgaria, de Spania și de Grecia. Țările cele mai puțin afectate în ceea ce privește acest risc sunt Polonia, Finlanda, Slovenia și Cehia.


Femeile, împreună cu tinerii adulți sunt cei mai expuși acestui risc

22.4% din femei și 26.1% din tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani sunt cei mai expuși în ceea ce privește riscul sărăciei și de excluziunii sociale.  Pe lângă asta, tinerii cu un nivel scăzut de educație sunt mai predispuși acestui risc în comparație cu cei de aceeași vârstă, dar care au o educație mai bună. Un factor care mai trebuie adăugat este că 66.3% din europenii cu vârsta peste 18 ani fără job sunt afectați de acest risc.

Articol scris de Aurel-Constantin Bîrliba.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 4 milioane de români, afectați de sărăcie și excluziune socială, în 2022. Deprivare materială severă în rândul tinerilor și persoanelor vârstnice

România, tot pe primul loc la SĂRĂCIE, la nivel european. Tinerii români nu își permit o vacanță sau un telefon mobil

Ultimele Stiri
abonare newsletter