Social

Viața la bloc. Se schimbă definitiv metodele de încălzire a locuințelor.

Schimbări majore, la nivel național, în ceea ce privește încălzirea locuințelor. Pompele de căldură vor acapara tot mai mult piața surselor de încălzire.

Viața la bloc. Se schimbă definitiv metodele de încălzire a locuințelor | Foto: pixabay.com Viața la bloc. Se schimbă definitiv metodele de încălzire a locuințelor | Foto: pixabay.com

 

 


Ministerul Energiei anunță schimbări majore, la nivel național, în privința metodelor de încălzire a locuințelor. În ultima variantă a Planului Național Integrat Energie Schimbări Climatice (PNIESC) se prevede ca tehnologia să fie înlocuită în următorii ani cu pompele de căldură, scrie evz.ro

 


Ministerul Energiei estimează că, până în anul 2025, ponderea boilerelor pe gaz folosite pentru încălzirea locuințelor va scădea semnificativ.

Pompele de căldură vor acapara tot mai mult piața

Pompele de căldură vor acapara tot mai mult piața surselor de încălzire. Acestea funcționează folosind o unitate exterioară, care extrage căldură din aerul exterior, inclusiv când afară temperaturile sunt negative. Ele pot genera și în acest caz suficientă căldură datorită agentului frigorific.


Ministerul Energiei anunță că este necesar un plan național privind instalarea pompelor de căldură pentru realizarea proceselor de încălzire și răcire atât în sectorul rezidențial, cât și în cel comercial. Blocurile de locuințe, spre exemplu, vor putea beneficia, în următorii ani, de un asemenea sistem modern și, mult mai prietenos cu mediul înconjurător.

Pompele de căldură vor fi folosite pentru utilizarea surselor regenerabile de energie, a energiei ambientale și a căldurii reziduale. Ele pot fi folosite pentru încălzire, apă caldă și pentru răcire.


De asemenea, o pompă de căldură folosește o energie de acționare este mai mică decât cea extrasă. Acesta este motivul pentru care pompele de căldură sunt supranumite de experți „multiplicatori de energie”. De obicei, energia de acționare este cam o treime sau un sfert din cea scoasă din mediul ambiant.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujenii vor plăti mai puțin la încălzire. Rețeaua de termoficare se modernizează. Investiție de 50 de milioane de euro.

Peste 63.000 de clujeni s-au debranșat de la sistemul de termoficare în ultimii 20 de ani. Cum vrea Regia de Termoficare să-și recâștige clienții

abonare newsletter