Social

O tânără rezidentă la UMF Cluj a căzut de la înălțime și a rămas paralizată la doar 25 de ani. Daria are nevoie de ajutor.

Daria, o tânără în vârstă de 25 de ani, are nevoie urgentă de ajutor. Ea a rămas paralizată după ce a căzut în timpul unei sesiuni de escaladă.

Daria are nevoie urgentă de ajutor | Foto: Daria Pop - Facebook Daria are nevoie urgentă de ajutor | Foto: Daria Pop - Facebook

 

 


Daria Pop, o tânără în vârstă de 25 de ani din Cluj, absolventă a Facultății de Farmacie și aflată în primul an de rezidențiat, a suferit un accident grav în timpul unei sesiuni de escaladă. Ea a căzut de la o înălțime de peste 4 metri, rămânând paralizată de la brâu în jos.

 


În urma căderii, Daria a fost operată de urgență, iar medicii au reușit să-i redea o parte din sensibilitate. Cu toate acestea, recuperarea va fi una de lungă durată și extrem de costisitoare. În prezent, tânăra luptă pentru a-și recăpăta mobilitatea, dar pentru a avea șanse reale la o recuperare completă, are nevoie de ajutor financiar.

„Avea planuri mari, discutam despre alpinism, îmi zicea că vrea să urce pe Mont Blanc, să își cumpere echipament de iarnă... Într-o dimineață m-am trezit cu un mesaj de la Daria. Mi-a luat un pic să înțeleg ce se întâmplase, dar totuși, mintea mea refuza să creadă... Daria a căzut în gol, de la peste 4 metri... În urma căderii, ea nu a mai putut să se ridice și nici să își mai simtă picioarele, rămânând practic paraplegică, adică paralizată de la brâu în jos, fiind afectată coloana și operată de urgență. În urma operației, a reapărut o parte din sensibilitate, și-a ridicat genunchii, însă, în continuare, anumite părți nu poate să le simtă. Desigur că astfel de evenimente, pentru noi, oamenii, sunt de neînțeles și eu greu să nu ne punem întrebări precum de ce? Dar răspunsul nu-l vom ști niciodată”, a scris unul dintre prietenii tinerei.


Prietenii și apropiații Dariei au început o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi costurile terapiei, care nu sunt susținute de stat.

Cei care doresc să o sprijine pe Daria pot contribui prin donații în contul său sau distribuind apelul la ajutor, în speranța că mai mulți oameni cu posibilități financiare vor fi sensibilizați.


„Dacă nu ai resurse financiare poți distribui măcar această postare mai departe. Poate va vedea altcineva cu mai multe posibilități și o va ajuta. Dumnezeu este cel care îi poate reda mersul dar asta se poate întâmpla inclusiv prin mâinile terapeuților, iar noi putem să o ajutăm să aibă parte de o recuperare de calitate.
Aici aveți contul Dariei. Încercați măcar un pic să vă gândiți ce ați simți în locul ei... Fiți recunoscători pentru fiecare zi în care vă puteți trezi și să vă dați singur jos din pat, este mare lucru! Și dacă puteți... faceți o mică faptă bună pentru cineva care momentan nu mai poate”, a adăugat prietenul fetei.

Cei care vor să doneze o pot face la conturile de mai jos:


IBAN: RO59BTRLRONCRT0478955301
Nume: Pop Daria
Revolut: https://revolut.me/popdaria
IBAN Revolut: RO14BREL0005507813010100
Telefon: 0748046191

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Strigăt de ajutor! O fetiță din Cluj rănită într-un accident are nevoie URGENT de sânge.

Ultimele Stiri
abonare newsletter