Social

Peste 1 miliard de pași la Walking Month 2024 și 140.000 euro strânși pentru peste 3.000 de ore de terapie necesară copiilor neurodivergenți

Peste 1 miliard de pași au făcut împreună cei 3.745 participanți la Walking Month 2024, pentru a susține cauza copiilor neurodivergenți.

Peste 1 miliard de pași la Walking Month 2024 și 140.000 euro strânși pentru peste 3.000 de ore de terapie necesară copiilor neurodivergenți|Foto: Emil Boc - Facebook Peste 1 miliard de pași la Walking Month 2024 și 140.000 euro strânși pentru peste 3.000 de ore de terapie necesară copiilor neurodivergenți|Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Walking Month a revenit în acest an cu o nouă ediție, dedicată copiilor neurodivergenți, cu tulburări de spectru autist sau sindrom Down, care au nevoie de terapie de specialitate.

CITEȘTE ȘI: 
Record la Walking Month. Peste 3.700 de persoane s-au înscris. Pașii „se transformă” anul acesta în ore de terapie gratuită pentru copiii cu sindrom Down sau autism.

La concursul desfășurat în perioada 23 septembrie – 22 octombrie 2024 s-au înscris 3.745 de participanți care au făcut împreună peste 1 miliard de pași.


Pași împreună pentru terapia copiilor neurodivergenți

Mai bine de 3700 persoane au făcut mișcare pentru o cauză nobilă la Walking Month 2024. 

Luni, în cadrul galei de premiere, primarul Clujului Emil Boc a mulțumit participanților pentru implicare. 


Astfel, la Walking Month 2024 s-au făcut împreună 1.150.000.000 pași. Acest efort s-a tradus în 140.000 euro strânși pentru peste 3.000 de ore de terapie necesară copiilor neurodivergenți și familiilor lor.

„Costul acestei terapii este mult peste ceea ce statul decontează, iar lipsa unor forme de sprijin personalizate la timpul potrivit îi poate afecta pe viață pe acești copii”, explicau organizatorii la debutul ediției din acest an.


Peste 2 milioane de pași la 70 de ani 

Una dintre performanțele ediției din acest an a concursului a fost realizată de Eleonora Comșa care, la prima participare, a reușit să atingă 2,1 milioane de pași. Pașii făcuți împreună, alături de ceilalți participanți, se traduc în ore de terapie de specialitate pentru copiii neurodivergenți. 

Eleonora Comșa a reușit să facă peste 2 milioane de pași|Foto: Walking Month - Facebook

„De 10 ani, trăim bucuria de a descoperi noi și noi oameni generoși și ambițioși. Și cercul nostru de prieteni devine tot mai mare. Iar oameni ca Eleonora Comsa, care, la prima participare ajunge direct pe locul 2, cu peste 2,1 milioane de pași, ne motivează”, au notat organizatorii. 


Emil Boc și colegii săi au bifat 1,7 milioane de pași

Și primarul Clujului, Emil Boc, alături de câțiva colegi din administrația locală, au participat la Walking Month 2024. 

„Am fost onorați și noi, ca Primărie, să fim parte la acest demers. Ne-am înscris cu o echipă de 4 persoane, ne-am motivat reciproc și am depășit 1,7 milioane de pași în total. Individual, am atins o medie de 20.000 pași pe zi în această perioadă”, a explicat Emil Boc. 

Emil Boc, premiat pentru implicarea în comunitate|Foto: Emil Boc - Facebook

Proiectele de acest fel, dedicate unor cauze nobile, aduc beneficii comunității, a arătat edilul Clujului. 

„Subliniez încă o dată: acest oraș este ceea ce este datorită oamenilor lui, datorită spiritului pe care îl au, a inițiativei, a implicării, a capacității de co-creare pe care o avem aici, la Cluj. Walking Month reflectă toate acestea - este o îmbinare între suflet, sănătate, mișcare, participare, devotament - tot ceea ce poate fi mai frumos într-o comunitate. Mă bucur că un astfel de proiect crește de la an la an și că orașul nostru găzduiește din ce în ce mai multe evenimente de calitate care au în centru mișcarea, sportul”, a adăugat Emil Boc. 

Despre Walking Month

Walking Month este un concurs caritabil inițiat de Betfair Romania Development. Cu ajutorul acestui proiect, din 2015 până azi, mii de oameni și sute de companii au oferit peste 3 milioane de lei, ce au ajutat în susținerea mai multor cauze umanitare.

În 2015, participanții au strâns bani pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; în 2016, fondurile au fost direcționate către terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuro-motorii, iar în 2017 Walking Month a oferit fondurile cu care Beard Brothers a dublat capacitatea primului taxi comunitar gratuit din Cluj. Ediția 2018 a adus fondurile necesare pentru pregătirea sportivilor României în vederea Jocurilor Paralimpice, în timp ce în 2019 am „unit cele două Românii”, donațiile concurenților fiind folosite pentru crearea primei ambulanțe sociale din Transilvania. În 2020, în plină pandemie, Walking Month a contribuit la proiectul „O masă caldă”, destinat seniorilor pentru care izolarea este o stare permanentă de fapt, iar în 2021 concurenții au donat asociației PRIMA DATĂ ACASĂ fondurile necesare pentru reabilitarea a trei dispensare medicale de la țară, pentru a crește accesul rapid și sigur la servicii medicale în comunități rurale.

În 2022, 1 milion de minute de mișcare au fost oferite copiilor în situații vulnerabile, prin tabere și activități sportive suportate din fondurile colectate, iar fondurile strânse în 2023 vor ajuta la construcția primului parc incluziv din Cluj-Napoca, proiect aflat în faza de avizare finală.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Record la Walking Month. Peste 3.700 de persoane s-au înscris. Pașii „se transformă” anul acesta în ore de terapie gratuită pentru copiii cu sindrom Down sau autism.

Ultimele Stiri
abonare newsletter