Social

40 de ucraineni surzi, îngrijiți de Asociația Surzilor din Cluj: „Sunt persoane vulnerabile care au fugit din fața războiului”

40 de ucraineni refugiați cu deficiențe de auz se află în grija Asociației Surzilor din Cluj, la adăpost sigur.

40 de ucraineni surzi, îngrijiți de Asociația Surzilor din Cluj: „Sunt persoane vulnerabile care au fugit din fața războiului” 40 de ucraineni surzi, îngrijiți de Asociația Surzilor din Cluj: „Sunt persoane vulnerabile care au fugit din fața războiului”

 

 


Până acum, de la începutul conflictului dintre Ucraina și Rusia, 141 de persoane cu deficiențe de auz din Ucraina au intrat în contact cu Asociația Națională a Surzilor din România - Filiala din Cluj.

 


Dintre aceștia, 40 de ucraineni surzi sunt plasați ăn prezent la adăpost sigur datorită asociației. Între timp ce unii încearcă să își dea seama unde vor pleca mai departe, alții sunt încă în stare de șoc după cu au fost prinși în mijlocul războiului și nu aveau pașapoarte:

„Astăzi 03.03.2022 ne-au călcat pragul 40 persoane cu deficiență de auz, sunt persoane venite din mulțimea refugiaților din Ucraina care deja sunt  plasați la un adapost sigur, datorita asociației noastre Până la acest moment 141 persoane cu deficiențe de auz din Ucraina au intrat în contact cu A.N.S.R  Filiala Cluj  -  voluntarii au fost  Lolici Daniel, Apastinei Costel și Bota Ionel. Asociația noastră de la începutul crizei i-a ajutat necondiționat  în buna colaborare cu alte instituții de stat.


Refugiati cu deficiență de auz în confuzia lor totală au dorit să afle mai multe aspecte privind șederea în România sau plecarea în alte țări. Mulți dintre ei sunt în tranzit spre tari europene, probabil vor rămâne o noapte, două până se vor hotărî  unde să meargă. Alții în stare de șoc nu și-au luat documentele, persoane vulnerabile care au fugit din fața războiului si nu aveau pașapoarte, astfel ca aveau nevoie de informații  sigure”, a postat ANSR Filiala Cluj, pe Facebook, joi.

Cei de la asociația i-au informat pe refugiați cu privire la șederea lor în România, dar le-au și ascultat poveștile fiecăruia:


„Președintele Filialei Cluj, Necșe Laurențiu,  împreună cu Președintele Filialei Tineret - Lolici Daniel și salariata Filialei Ilie Florina au oferit informatii cu privire la șederea în România, despre Azilul Politic, despre asigurările Auto și multe multe alte. În mare le-am ascultat poveștile  fiecaruia și dorința de a fi într-o anumită țară, am încercat să îi ajutăm cât mai mult, informații acumulate cu ajutorul Președintelui A.N.S.R.  d-lui Mihail Grecu. În timpul discuției refugiații au primit apă, pizza, cafea și dulciuri. Mulțumim din tot sufletul părintelui Adrian Petrescu care este pastorul bisericii ortodoxe pentru deficiență  de auz din Cluj, care a donat o suma frumoasă! A mai donat Laslo Lucia și Laza Sergiu, multumim pentru sprijinul financiar!”, se mai arată în postarea asociației.

Cum poți să ajuți?

Dacă vreți să ajutați refugiații ucraineni cu deficiențe de auz care vin la Cluj, puteți să oferiți donații în bani:


„Este preferabil să facem donații în bani către  instituții oficiale ale statului A.N.S R. (Asociația Națională a Surzilor din Romania) care se ocupă de  coordonarea acestei activități  în care refugiații să fie în siguranță. Nu poate garanta nimeni că între miile de persoane care au sărit să ajute nu se află și oameni răuvoitori în care donațiile întra în scopul personal!”, transmite Asociația Surzilor din Cluj.

Fiecăruia dintre dumneavoastră puteți dona în contul:

RO74 RNCB 0073 0499 7794 0021
Banca Comericală Română
Beneficiar: Asociația Națională a Surzilor din România 
Mentiune: „Ajutor Ucraina” 

CITEȘTE ȘI:

Rusia și Ucraina au ajuns la o înțelegere și permit evacuarea civililor

Un grup de refugiați din Ucraina a fost implicat într-un accident în Reteag. Un copil de 2 ani a ajuns la spital

abonare newsletter