Sport

U-BT Cluj întâlnește foști jucători în primul meci din Cupa României. Silvășan: „Ne concentrăm pe meciul cu Dinamo, au un lot puternic”

U-Banca Transilvania continuă seria partidelor în deplasare. Primul meci din Cupa României este cel cu Dinamo, unde se află și Ștefan Grasu, fostul jucător al ardelenilor.

U-Banca Transilvania continuă seria partidelor în deplasare/ Foto: U-BT Cluj-Napoca/ Facebook U-Banca Transilvania continuă seria partidelor în deplasare/ Foto: U-BT Cluj-Napoca/ Facebook

 

 


U-Banca Transilvania continuă seria partidelor în deplasare. Astfel, după SuperCupa României și prima etapă din Liga Națională, formația lui Mihai Silvășan este pregătită să pornească la drum și în Cupa României. Ardelenii au fost repartizați într-un turneu ce se va desfășura la București, iar adversare vor fi Dinamo și Steaua. Toate confruntările din cadrul grupei C se vor desfășura la Sala Dinamo.

 


Primul meci va avea lor, sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 19:00. 

Ștefan Grasu, de la U-BT Cluj la Dinamo

Dinamo este una dintre grupările care s-au întărit în această vară, prin achizițiile lui Vlad Moldoveanu, Rareș Uță, Radu Vîrnă sau Ștefan Grasu, ultimul fiind venit chiar de la U-Banca Transilvania. În efectivul dinamoviștilor se regăsește și fostul fundaș de la U-BT Cluj, Toni Katić. Ceilalți stranieri sunt Marquis Addison, Darnell Edge, Donte Ingram și Jeremiah Tilton. Pe de altă parte, la Dinamo a sosit și antrenorul Aleksandar Trifunović.


Dinamo a debutat cu dreptul în noua stagiune, obținând un succes împotriva celor de la CSM Galați, scor 86-83. Vlad Moldoveanu a izbutit 16 puncte și 11 recuperări, însă Tilton și Edge s-au remarcat la rândul lor, combinând pentru 35 de puncte. Totodată, Ștefan Grasu s-a evidențiat prin 9 puncte.

Luând în calcul contingentul de baschetbaliști autohtoni, Dinamo se numără printre participantele cu pretenții, în special în Cupa României. 


Ulterior meciului cu Dinamo, U-BT Cluj va da piept cu marea rivală a trupei din Ștefan cel Mare, și anume Steaua București.

Condusă de Eugen Ilie, formația roș-albastră a schimbat numeroși jucători în vară. De exemplu, au venit la Steaua baschetbaliștii Peter Olisemeka, James Farr, Karlo Vragović sau Strahinja Jovanović, iar Zarko Djurić a revenit la echipa pentru care a debutat în Liga Națională. Ca sportivi români, Steaua mizează pe experimentații Titus Nicoară și Vlad Negoițescu, în timp ce tinerii Luca Vasile și Robin Mandisodza sunt dornici de afirmare în noua stagiune. Steaua a stat in etapa inaugurală a Ligii Naționale și va debuta în campionat cu CSM Galați, în deplasare.


Disputa dintre U-Banca Transilvania este programată duminică, 2 octombrie, de la ora 19:00, tot pe FRB TV.

Începând cu sezonul 2022-2023, Cupa României se va desfășura în primă fază sub forma a șase grupe de câte trei echipe. Acestea vor disputa câte un meci între ele, iar câștigătoarele și cele mai bune două locuri 2 vor avansa în sferturile de finală. Mai departe, participantele își vor măsura forțele într-un turneu Final 8, programat la anul. De notat faptul că în Cupa României, echipele trebuie să folosească în permanență doi jucători autohtoni, dintre care unul să fie U23.

„Vor fi două meciuri în două zile. Luăm fiecare partidă pe rând, acum ne concentrăm pe meciul cu Dinamo. Au un lot puternic, joacă pe teren propriu și cu siguranță nu va fi o misiune ușoară. Echipa noastră trebuie să se gândească numai la victorie. Am pregătit meciul în așa măsură încât să ne dăm șanse bune pentru a câștiga. Sunt convins că vom fi pregătiți 100% să obținem o victorie”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca.

 

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj, prima victorie în Liga Națională. Mihai SIlvășan: „Ne așteaptă o primă partidă pe care trebuie să o câștigăm”

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Supercupa României pentru a patra oară, la baschet masculin

Ultimele Stiri
abonare newsletter