Sport

Înfrângere pentru „U” Cluj. Petrolul a întors scorul în doar 2 minute.

Universitatea Cluj a pierdut, sâmbătă, meciul contra Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out. Partida s-a termina cu scorul de 2-1 (0-0).

Înfrângere pentru „U” Cluj/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook Înfrângere pentru „U” Cluj/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


Un nou meci de tradiție i-a așteptat sâmbătă, 13 aprilie, pe Cluj Arena. Petrolul Ploiești a sosit în Cluj în runda cu numărul patru din play-out-ul Superligii.

 


Înainte de începutul partidei, Petrolul a obținut doar 12 puncte în cele 12 partide disputate de la trecerea în noul an calendaristic. „Lupii galbeni” au avut o serie de patru înfrângeri la rând în Superligă, în finalul lunii februarie și debutul lunii martie, rezultate care au dus la scoaterea formației de pe „Ilie Oană” din cursa pentru play-off.

În meciurile disputate în acest an în deplasare, „lupii galbeni” au înscris un singur gol. Gicu Grozav a marcat în urmă cu aproape două săptămâni, în disputa cu Dinamo. Înainte de acea reușită, Petrolul marcase pe teren străin pe data de 10 decembrie 2023, într-u eșec cu 3-1 pe terenul Farului.


Pe de altă parte, etapa a patra din play-out îi găsește pe cei de la „U” Cluj cu 26 de puncte, la egalitate cu Oțelul Galați și la un punct în urma liderului acestei faze, UTA Arad. Clujenii au marcat patru goluri și a primit unul singur.

Petrolul ocupă poziția a cincea în play-out, cu un total de 22 de puncte. „Găzarii” au un golaveraj negativ, 2-5, și se află la patru lungimi deasupra lui Poli Iași, prima formație care ar juca baraj dacă sezonul s-ar încheia acum.


Marcatorii „Șepcilor roșii” în această fază a campionatului sunt Ante Roguljic (2 goluri), Daniel Popa și Dan Nistor (ambii câte un gol), iar pentru „Lupii galbeni” au punctat Jair și Gicu Grozav.

Meciul a început cu o ocazie pentru „U”

Universitatea Cluj a avut ocazia să deschidă scorul în minutul 12. Simion a șutat puternic de la marginea careului, dar mingea trece pe lângă poarta apărată de Zima.


Clujenii au avut ocazia să marcheze și în minutul 45+2 când Marco Rus a șutat, dar balonul trece puțin peste poartă.

Scorul la pauză a fost 0-0.

După pauză Roguljic a deschis scorul pentru „U” Cluj. Bucuria clujenilor nu a durat mult pentru că Petrolul Ploiești a întors scorul în doar 5 minute prin Irobiso și Jyry. 

Meciul s-a terminat 2-1 pentru Petrolul Ploiești.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Probleme în lot pentru „U” Cluj, înaintea meciului cu Petrolul Ploiești. Ovidiu Sabău: „Îmi pare rău că nu-l avem pe Chipciu”.

Ovidiu Sabău a explicat scandalul de la finalul meciului dintre „U” Cluj Hermannstadt: „S-au încins spiritele”

abonare newsletter