Sport

Naționala României, în fața celei mai mari provocări de la EURO 2024. Edi Iordănescu: „Avem nevoie de unitate, ambiție și sacrificiu total”.

Naționala României se pregătește pentru cea mai mare provocare de la campionatul european de fotbal. „Olanda e favorită, e nevoie de unitate și sacrificiu total”, spune selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edi Iordănescu.

România, în fața unei partide provocatoare cu Olanda, în optimile de finală EURO 2024. Edi Iordănescu: „E un meci de acum ori niciodată” | Foto: Echipa națională de fotbal a României - Facebook România, în fața unei partide provocatoare cu Olanda, în optimile de finală EURO 2024. Edi Iordănescu: „E un meci de acum ori niciodată” | Foto: Echipa națională de fotbal a României - Facebook

 

 


Miercuri, 2 iulie, România se va înfrunta cu echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024.

Edi Iordănescu: „E un meci de acum ori niciodată”

În condițiile în care Olanda este favorită, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edi Iordănescu, a declarat că jucătorii români au nevoie de unitate, ambiție și de sacrificiu pentru a învinge


„Acum e nevoie de unitate în fiecare secundă, ambiție fără precedent și sacrificiu total într-o singură direcție” a declarat Iordăenscu.

CITEȘTE ȘI: 
Meciul România – Olanda de la EURO 2024 se vede în Piaţa Unirii. Emil Boc: „Susţinem împreună generaţia de suflet”.

Selecționerul a pus accent pe virtutea de a nu te mulțumi cu puțin și pe ambiția pentru victorie a tricolorilor.  Iordănescu a făcut o paralelă cu imnul țării și cu parcursul pe care l-a avut echipa națională la EURO 2024 până acum. 


„Când milioane de români cântă în același timp cu jucătorii imnul nostru, e un vers care azi contează mai mult ca oricând pentru noi: «Acum ori niciodată, croiește-ți altă soarte». E un meci de acum ori niciodată, acesta e adevărul. Cu care te întâlnești o dată în viață. Iar dacă grupul va reacționa după chipul în care a fost construit și a performat, atunci își va croi cu adevărat o soartă, un destin”, a apreciat Edi Iordănescu. 

Echipa națională a României a avut un parcurs spectaculos la EURO 2024. Aceasta a învins Ucraina cu 3-0, dar a pierdut cu 2-0 în fața Belgiei. Meciul decisiv a fost jucat contra Slovaciei, iar egalul 1-1 a permis României să se califice pe primul loc din grupa E.


Mâine, 2 iulie, România se va înfrunta cu echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024. Meciul va avea loc pe Football Arena din Munchen, Germania, de la ora 19:00.  

Articol scris de Aurel Constantin Bîrliba


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nicușor Bancu, suspendat din primul 11 pentru duelul din optimi cu Olanda! Care este echipa probabilă a României

Nu mai sunt bilete suplimentare disponibile pentru meciul România – Olanda. Românii au asigurate doar 7.000 de bilete.

Ultimele Stiri
abonare newsletter