Sport

FC Universitatea Cluj îi spune „Bun venit!” lui Berto, jucătorul crescut de Benfica Lisabona!

FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Berto, jucătorul de 28 de ani care a crescut la Benfica Lisabona și care a ajuns să aibă meciuri în prima ligă din Portugalia și în Championship.

FC Universitatea Cluj îi spune „Bun venit!” lui Berto | Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook FC Universitatea Cluj îi spune „Bun venit!” lui Berto | Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


S-a născut în Lisabona, a fost crescut la una dintre cele mai prestigioase academii din Europa și a jucat pentru Portugalia, Anglia, Polonia și China. Acum, Berti a ajuns ca la 28 de ani să joace pentru FC Universitatea Cluj.

 


Evoluția lui Berto, cel mai nou jucător de la FC Universitatea Cluj

Berto s-a născut în Lisabona și și-a petrecut o bună parte din copiărie și adolescență la academia celor de la Benfica, una dintre cele mai prestigioase academii din Europa. La vârsta de 17 ani a ajuns în UEFA Youth League, dar și în liga a doua pentru formația secundă.

De asemenea, la începutul sezonului 2016-2017, Berto a fost împrumutat de Nottingham Forrest în liga secundă engleză, unde a strâns 22 de prezențe în Championship, marcând două goluri și oferind două pase decisive.


Având în vedere sezonul excepțional din Anglia, semnătura jucătorului a fost dorită și de Legia Varșovia, semnătură pe care au obținut-o în 10 iulie 2017. Astfel, în Cupa Poloniei, Berto a marcat două goluri în sferturile de finală, contribuind la calificarea și ulterior la câștigarea trofeului.

În a doua jumătate a sezonului respectiv, Berto a revenit în Anglia sub formă de împrumut la Northampton, echipă care evolua la acea vreme în al treilea eșalon.


Berto a fost transferat în China pentru 900.000 de euro

După experiența din Polonia, jucătorul a revenit în țara natală la Vitória Setúbal FC, iar în două sezoane a strâns 60 de partide și a marcat opt goluri pentru Vitória, evoluțiile constante aducându-i un transfer în China la Kunshan FC în schimbul sumei de 900.000 de euro. În cele trei sezoane în care a evoluat în liga secundă chineză pentru Kunshan FC a marcat 18 goluri în 66 de partide. La începutul sezonului 2022/2023 a semnat cu Henan FC, din prima ligă a Chinei, unde a jucat un an.

Cu toate acestea, Berto a revenit în Portugalia în a doua jumătate a sezonului trecut, semnând cu formația din prima ligă Portimonense SC, unde a marcat două goluri și a oferit două assist-uri în 18 meciuri.


De asemenea, fotbalistul a evoluat pentru naționalele de juniori ale Portugaliei, până la nivelul reprezentativei U20, unde are 5 prezențe. La nivel de seniori, acesta a optat pentru a reprezenta Capul Verde, unde are o selecție într-un amical cu Togo.

Articol scris de Ilinca Dandoczi

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Superliga. Programul primelor două etape din sezonul 2024-2025. Când joacă „U” și CFR Cluj.

Șapte jucători își iau „adio” de la FC Universitatea Cluj! Cine sunt fotbaliștii care au ajuns la final de contract.

Ultimele Stiri
abonare newsletter