Sport

Ana Maria Bărbosu nu primește, de fapt, medalia care i-a fost dată lui Jordan Chiles la Jocurile Olimpice de la Paris

Ana Maria Bărbosu va intra în posesia medaliei de la Jocurile Olimpice, însă nu o va primi pe cea care i-a fost dată lui Jordan Chiles.

Ana Maria Bărbosu nu primește, de fapt, medalia care i-a fost dată lui Jordan Chiles la Jocurile Olimpice de la Paris | Foto: Marcel Ciolacu - Facebook Ana Maria Bărbosu nu primește, de fapt, medalia care i-a fost dată lui Jordan Chiles la Jocurile Olimpice de la Paris | Foto: Marcel Ciolacu - Facebook

 

 


Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunţat că a primit la Paris, medalia de bronz cuvenită gimnastei Ana Maria Barbosu, medalie atribuită României prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. 

 


Comitetul Olimpic și Sportiv Român a precizat însă că medalia care a intrat în posesia COSR nu este fizic aceeași medalie pe care a primit-o Jordan Chiles la festivitatea de premiere după finala olimpică de la sol.

„În plin context internațional, care instigă sportivii unii împotriva altora, Comitetul Olimpic și Sportiv Român face apel la cei care soluționează cazul să țină cont de efectele emoționale și de sănatatea mintală a sportivelor Ana Maria Barbosu, Jordan Chiles și Sabrina Voinea Maneca. Pentru noi ele sunt victimele acestei situații create în urma problemelor de arbitraj din finala olimpică de la sol. Ne delimităm de atacurile la persoană, sunt total nejustificate și considerăm că trebuiesc stopate. Noi dorim ca fiecare sportiv să primească o medalie și credem că în acest moment, ținând cont de tot ceea ce se întâmplă la nivel internațional, cea mai înțeleaptă decizie este aceea de a de a se acorda celor trei sportive câte o medalie de bronz. Așa cum a cerut și Nadia Comăneci, ne dorim ca aceste sportive să fie corect arbitrate în competiție și toată lumea să înțeleagă că este o competiție sportivă, că pot apărea greșeli de arbitraj, fără intenție, dar că nimeni nu dorește medalia altcuiva, doar medalia pe care o merită”, a transmis COSR, pe pagina de Facebook. 


Ana Maria Bărbosu primeşte vineri medalia

Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz obţinută la Jocurile Olimpice, vineri, 16 august, de la ora 15.30, în cadrul unei ceremonii. 

Medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român în cadrul unui eveniment care va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din București.


Ana Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz

Pe 5 august, în finala de la sol, Ana Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia. Sabrina Maneca-Voinea a făcut şi ea contestaţie pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).


CITEŞTE ŞI
Ana Maria Bărbosu va primi vineri medalia de bronz obţinută la Jocurile Olimpice

În urma deciziei  TAS, Ana Maria Bărbosu încheie pe 3, cu 13,700, Sabrina Maneca-Voinea ocupă locul 4, cu 13,700, iar americanca Jordan Chiles va ocupa locul 5, cu 13,666.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Verdict TAS. Ana Bărbosu a obținut medalia de bronz, iar Sabrina Voinea a urcat pe locul 4.

Mădălina Amăistroaie a revenit la „U” Cluj de la Jocurile Olimpice! Se pregătește pentru Campionatele Naționale de Tir cu Arcul Field.

Ultimele Stiri
abonare newsletter