Sport
Medalii de aur pentru echipa de junioare a CSS Viitorul Cluj-Napoca, la Campionatul Naţional de Beach Handball Mamaia
Echipa de junioare a Clubului Şcolar Sportiv Viitorul Cluj-Napoca a câştigat locul I la Campionatul Naţional de Beach Handball Mamaia.
Medalii de aur pentru echipa de junioare a CSS Viitorul Cluj-Napoca, la Campionatul Naţional de Beach Handball Mamaia | Foto: Rodica Petruş, profesor antrenor al echipei de junioare a Clubului Şcolar Sportiv Viitorul Cluj-Napoca
Echipa de junioare a Clubului Şcolar Sportiv Viitorul Cluj-Napoca a câştigat locul I la Campionatul Naţional de Beach Handball Mamaia, care a avut loc între 2-5 septembrie. De asemenea, echipa a câştigat şi premii speciale la MVP junioare III şi MVP junioare I, a declarat pentru monitorulcj.ro, Rodica Petruş, profesor antrenor al echipei de junioare a Clubului Şcolar Sportiv Viitorul Cluj-Napoca.
„Am organizat un cantonament de pregătire la Mamaia, cu câteva zile înainte de începerea Campionatului Național de Beach Handball, pentru a ne acomoda cu nisipul și a ne antrena în condiții de competiție. Grupul nostru a fost format din 54 sportive, cu vârste între 11 și 18 ani, care au fost ghidate de mine, de profesorii Mureșan Ancuța, Rusu Ioan și de Pinca Mălina, o fostă sportivă. În fiecare an am avut rezultate, suntem pentru a şasea oară campioni naţionali la junioare I, de opt ani participăm la Campionatul Naţional de Beach Handball Mamaia. La ediţia din acest an, premiile speciale au fost MVP la junioare III, Mureşan Alisia, MVP la junioare I, Daroczi Alyssia şi locul I, medalie de aur. Au participat la competiţie un număr de 26 de junioare. Cu celelalte fete care erau încă foarte mici am făcut iniţiere, jocuri amicale cu alte echipe. Am fost 44 de echipe participante. Clubul nostru a avut două echipe de junioare în concurs”, a declarat Rodica Petruş.
Rodica Petruş a declarat că fetele din echipă au fost dornice să câştige trofeul. Ea a explicat că echipa este motivată de rezultate şi îşi doreşte să depăşească nivelul de performanţă.
„Fetele, în timpul concursului, au fost extrem de emoţionate şi dornice să câştige acest trofeu. În fiecare an, rezultatul anterior le motivează, le onorează şi responsabilizează. Doresc întotdeauna să îşi depăşească nivelul de performanţă şi să vină cu ceva în plus. Beach handbalul este un joc spectaculos. Există un punctaj diferit faţă de cel de sală. Jocul de beach handbal este spectaculos, pentru că nu ai voie să faci fault, nu ai contact fizic. Aruncările la poartă se pot bloca de către apărători şi chiar sunt intervenţii spectaculoase. Reprizele se numesc seturi. Fiecare set este independent ca puncte. Dacă ai câştigat un prim set şi l-ai pierdut pe al doilea sau invers, există un sistem de partajare prin shoot out. Nu e aruncare de la 7 metri, e un contraatac. E solicitant. Regulamentul în sine te forţează să iei decizii foarte rapide, jocul este intens, nu există multe opţiuni, nu ai timp să comunici şi copiii să reacţioneze imediat. Din acest motiv trebuie ca jocul să fie pregătit din timp”, a mai explicat pentru monitorulcj.ro, Rodica Petruş.
„Să dezvoltăm beach handbalul şi să-l implementăm spre mai multe judeţe”
Rodica Petruş a declarat că îşi doreşte ca beach handbalul să fie dezvoltat şi implementat spre mai multe judeţe din ţară, în mai multe cluburi sportive, astfel încât să fie organizate cât mai multe concursuri.
„Dorim să dezvoltăm, să implementăm acest sport spre alte judeţe, spre alte cluburi. Ne dorim ca în viitor să existe cât mai mulţi participanţi la astfel de concursuri, în aşa fel încât să existe competiţii intermediare, nu doar o dată pe an, aşa cum este Campionatul Naţional de Beach Handball Mamaia. În fiecare an ne dorim să pregătim copiii şi să îi promovăm la Loturile Naţionale. Infrastructura nu ne ajută să ridicăm standardele de performanță în acest sport, dar sperăm să reușim în viitor, în prezent există doar un teren regulamentar permanent la Plopeni, Prahova. Ne bucurăm că foste jucătoare ale clubului nostru, componente ale Lotului Național de Beach Handball își pot valorifica calitățile și la senioare, astfel Chirilă Andrada și Mureșan Sofia au câștigat cu CS Universitatea Cluj locul 1, iar Câmpean Tea joacă pentru Volendam din Olanda, fiind studentă la Amsterdam”, a precizat Rodica Petruş.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: