Sport

„U” Cluj a adus un jucător cu peste 180 de meciuri în SuperLiga

Răzvan Oaidă este noul jucător al „U” Cluj. Mijlocașul, care are Cupa României în palmares și peste 180 de meciuri în SuperLiga, a semnat un contract valabil pe 2 ani.

Răzvan Oaidă este noul jucător al „U” Cluj| Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook Răzvan Oaidă este noul jucător al „U” Cluj| Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


Răzvan Oaidă este noul jucător al „U” Cluj. Mijlocașul, care are Cupa României în palmares și peste 180 de meciuri în SuperLiga, a semnat un contract valabil pe 2 ani.

Noul jucător a început fotbalul la Atletico Arad, însă la vârsta de 16 ani calitățile sale au atras atenția clubului englez Wolverhampton. A evoluat în academia formației de Premiere League timp de doi ani, după care a ajuns în Italia, la juniorii celor de la Brescia.


Acesta a revenit în România la FC Botoșani, în 2017, unde Răzvan a făcut și pasul spre seniori. A debutat în Superliga împotriva celor de la Viitorul Constanța pe 25 noiembrie 2017. În total, a bifat 51 de partide pentru formația din nordul Moldovei în toate competițiile, în două sezoane.

Patru ani la FCSB, apoi Rapid

Începând cu sezonul 2019/2020, Oaidă a evoluat în tricoul celor de la FCSB. În primul la campioana en-titre a câștigat Cupa României, cel dintâi trofeu al carierei. Ultimul sezon la FCSB, 2022/2023, a consemnat și debutul în grupele unei competiții europene pentru Răzvan, care a evoluat în Conference League. În total, a jucat pentru FCSB în 122 de partide, marcând șapte goluri și oferind opt pase decisive.


La începutul sezonului 2023/2024, mijlocașul a ajuns la Rapid, acolo unde a fost o piesă de bază utilizat în 44 de meciuri (un gol și trei pase decisive). Pentru echipa de sub podul Grant are șase prezențe în acest sezon de Superliga.

Răzvan Oaidă are 19 meciuri în cupele europene, toate în tricoul FCSB: 7 partide în calificările Europa League, 6 în grupele Conference League și 6 în calificările Conference League.


De asemenea, jucătorul a făcut parte lotul naționalei U21 la Campionatul European de tineret din 2021. Mijlocașul a evoluat împotriva Olandei (1-1) și împotriva Germaniei (0-0) la acel turneu final.

În total, noul nostru jucător are 29 de meciuri sub tricolor, de la U17 la U21.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A murit fostul antrenor al echipei „U” Cluj Gheorghe Mulțescu. A antrenat în perioada 2007-2008.

Vadim Rață de la „U” Cluj a înscris pentru naționala Republicii Moldova

abonare newsletter