Sport

The Motans, moment special la meciul U-BT Cluj - Valencia Basket Club. Echipa clujeană va înfrunta cea mai titrată echipă a grupei EuroCup.

U-Banca Transilvania va înfrunta, miercuri, 9 octombrie, unul dintre cei mai importanţi adversari din ultimii ani, Valencia Basket Club. Atmosfera va fi completată de un moment special la pauză, când va cânta trupa The Motans.

The Motans, moment special la meciul U-BT Cluj - Valencia Basket Club | Foto: The Motans - Facebook The Motans, moment special la meciul U-BT Cluj - Valencia Basket Club | Foto: The Motans - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania va înfrunta, miercuri, 9 octombrie, de la ora 19:00, unul dintre cei mai importanţi adversari din ultimii ani, Valencia Basket Club. 

 


The Motans, la meciul U-BT Cluj - Valencia Basket Club

Reprezentanţii U-Banca Transilvania au transmis că atmosfera meciului de miercuri va fi completată de un moment special la pauză, când va cânta trupa The Motans. 

Despre Valencia Basket Club

Potrivit reprezentanţilor echipei clujene, secţia de baschet a Valenciei a fost fondată în 1986, pe 27 septembrie. 


„Echipa a promovat în primul eșalon spaniol în 1988, retrogradând ulterior în 1995. Totuși, liliecii au revenit în scurt timp în prima ligă și au cucerit întâiul trofeu important în 1998, odată cu succesul din finala Cupei Regelui. Un an mai târziu, Pamesa Valencia, așa cum s-a numit echipa în perioada 1987-2009, a jucat pentru prima dată într-o finală europeană, pierzând în fața celor de la Benetton Treviso, în Cupa Saporta. Performanțele au continuat, iar Valencia a mers până în finala sezonului 2001-2002 al Ligii ACB. Jucătorii alintați «taronges» sau portocaliii n-au putut să o învingă pe FC Barcelona, dar s-au revanșat în sezonul istoric 2002-2003, când au triumfat în Cupa ULEB. Astfel, viitorii adversari ai U-BT Cluj au debutat în Euroligă. În 2010, Valencia a pus mâna pe trofeul EuroCup, învingând-o pe Alba Berlin. Gruparea iberică s-a impus pentru a doua oară în finala EuroCup în 2014, câștigând împotriva rușilor de la Unics Kazan. Valencia și-a adjudecat trofeul EuroCup și în 2019, după o nouă finală cu Alba Berlin”, au explicat reprezentanţii U-BT Cluj. 

Lotul de jucători la Valencia Basket Club cuprinde nume sonore, precum Stefan Jovic, Matt Costello, Jaime Pradilla sau Semi Ojeleye. Ultimul sportiv amintit, de origine nigeriană și cu 284 de prezențe în NBA, a fost desemnat MVP-ul ultimei etape în Liga ACB, marcând 24 de puncte în succesul cu Joventut Badalona.


În actualul sezon al BKT EuroCup, Valencia a obținut două rezultate pozitive.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ghinionul a dispărut. U-BT Cluj a câștigat meciul contra CSO Voluntari.

U-BT Cluj, înfrângere în meciul cu JL Bourg. Mihai Silvășan: „Mergem mai departe și rămânem uniți”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter