Sport

Cine este Veolia Hamburg Towers, adversara în EuroCup a echipei U-BT Cluj

U-BT Cluj a plecat luni în Germania, pentru un nou meci în BKT EuroCup. Baschetbaliștii joacă împotriva celor de la Veolia Hamburg Towers.

Cine este Veolia Hamburg Towers, adversara în EuroCup a echipei U-BT Cluj | Foto: Veolia Towers Hamburg - Facebook Cine este Veolia Hamburg Towers, adversara în EuroCup a echipei U-BT Cluj | Foto: Veolia Towers Hamburg - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania a plecat luni în Germania, pentru un nou meci în BKT EuroCup. Baschetbaliștii joacă împotriva celor de la Veolia Hamburg Towers, într-o partidă programată marți, 15 octombrie, cu începere de la ora 20:30. 

 


Veolia Towers Hamburg  este un nume relativ nou pe scena baschetului german, clubul fiind fondat în anul 2013. Pascal Roller, legendarul conducător de joc al naționalei Germaniei, și-a dorit ca baschetul să prindă rădăcini și în Hamburg, astfel că și-a unit forțele cu mai mulți oameni de afaceri și a creat echipa. 

CITEȘTE ȘI:
U-BT Cluj s-a impus fără emoții în fața celor de la FC Argeș. A doua victorie în Liga Națională de baschet masculin.

Hamburg a promovat în Bundesliga în 2019, Veolia devenind sponsorul principal trei ani mai târziu. Această companie franceză  își desfășoară activitatea în patru domenii esențiale: apă, energie, transport și management-ul deșeurilor. De asemenea, Veolia este cel mai mare distribuitor de apă din lume listat la bursă.


 Hamburg este o prezență constantă în EuroCup începând cu anul 2021, iar în paralel reprezintă un adversar redutabil în Play-Off-ul din Bundesliga. Pe banca formației stă Benka Barloschky, un tehnician tânăr, în vârstă de 36 de ani. Acesta și-a început cariera la Towers în 2015, a mai antrenat-o pe SC Rist Wedel, revenind în 2021 ca principal la Hamburg.

În lot se află, pe lângă jucătorii autohtoni, sportivi din Statele Unite ale Americii, Ungaria sau Sudan. Americanii Keondre Kennedy, Jaizec Lottie și Brae Ivey sunt principalii remarcați ai adversarilor noștri, cu toții evoluând de-a lungul carierei lor în cele mai puternice campionate europene. 


U-Banca Transilvania se va deplasa la Edel-optics.de Arena, o sală cu o capacitate de 3.400 de locuri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj, înfrângere la limită în meciul contra Valencia Basket. Meciul a adus emoții suporterilor.

Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT, speră la victorie în fața principalei favorite din EuroCup: „Ne arătăm adevărata față”

Ultimele Stiri
abonare newsletter