Sport

Scandal după Jocurile Olimpice de la Paris. Eduard Novak, fost ministru al Sportului: „Secretarul general și contabilul-șef de la FRC au primit premii mai mari decât David Popovici”.

Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, acuză Federația de Canotaj că a oferit premii mai mari în cazul secretarului general și a contabilului-șef din cadrul federației, decât cele obținute de campionul olimpic David Popovici pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, acuzații la adresa Federației de Canotaj: „Au luat premii mai mari decât David Popovici”|Foto: David Popovici-Facebook Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, acuzații la adresa Federației de Canotaj: „Au luat premii mai mari decât David Popovici”|Foto: David Popovici-Facebook

 

 


Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, a semnalat, miercuri, o serie de nereguli în cadrul Federației Române de Canotaj (FRC), prin care angajați ai federațiai au beneficiat de sume de zeci de mii de euro, drept premii, mai mult decât a primit campionul olimpic la înot David Popovici, în urma participării la JO 2024.  

CITEȘTE ȘI: 
Victorie ULUITOARE a lui David Popovici! AUR în proba de 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris

„Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 euro, în timp ce Erhan Cătălin (secretar general al FRC) și Petrescu Roxana (contabilul șef) au primit un premiu de câte 162.400 de euro fiecare. Adică, mai mare decât premiul obținut de Daniel Popovici”, scrie Eduard Novak, într-o postare pe pagina sa de Facebook.


„O realitate tristă”

„La prima vedere, pare o glumă, însă este o realitate tristă. Când vine vorba de performanță, valorile și criteriile actualilor decidenți din sport sunt de noaptea minții”, susține fostul ministru al Sportului, Eduard Novak. 

Astfel, potrivit sursei citate, contabilul-șef și secretarul general al Federațiai Române de Canotaj au beneficiat de premii mai mari decât olimpicii români. 


„De ce au fost premiați cei doi? Simplu! Pentru “participare activă și contribuție substanțială la obținerea rezultatelor”.

Altfel spus, performanța administrativă (nu știu care este!) este mai valoroasă decât performanța sportivă. 


Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak: „Performanța administrativă este mai valoroasă decât performanța sportivă”|sursa: Eduard Novak

Adică, zecile de ore de antrenament săptămânal pe care sportivii de performanță îl fac sunt mai puțin valoroase decât cele 40 de ore de muncă prestate de SG-ul și contabilul șef al Federației de Canotaj”, notează Eduard Novak. 

CITEȘTE ȘI: 
Sportivii români încheie cursa victoriilor la Jocurile Olimpice de la Paris cu 9 medalii. Locul ocupat în clasamentul pe medalii.

Campionul David Popovici a câştigat aurul la JO Paris 2024 la proba de 200 m liber şi medalia de bronz la 100 m liber. La canotaj, România a obținut patru medalii: una de aur şi trei de argint. În total, sportivii români au obținut 9 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, dintre care trei de aur, patru de argint şi două de bronz.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sportivii români încheie cursa victoriilor la Jocurile Olimpice de la Paris cu 9 medalii. Locul ocupat în clasamentul pe medalii.

România a cucerit aurul la canotaj - opt plus unu feminin, la Jocurile Olimpice 2024

Ultimele Stiri
abonare newsletter