Sport

Zi de meci! U-BT Cluj întâlnește echipa Hapoel Ierusalim. Mihai Silvășan: „Trebuie să ne folosim de armele noastre pentru a câștiga”

U-Banca Transilvania va întâlni miercuri, 23 octombrie, echipa Hapoel Ierusalim.

Zi de meci pentru U-BT Cluj | Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Zi de meci pentru U-BT Cluj | Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania a plecat luni spre Bulgaria, acolo unde se va desfășura meciul cu Hapoel Ierusalim.

 


Meciul este programat miercuri, 23 octombrie 2024, cu începere de la ora 19:30.

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan sunt pe o pantă ascendentă, după victoriile cu Veolia Towers Hamburg și CSM Constanța. Acum, favoriții noștri caută un nou rezultat pozitiv, în fața uneia dintre cele mai puternice formații din Israel, fostă câștigătoare a EuroCup.


Practic, din cauza situației din Orientul Mijlociu, Hapoel își dispută partidele de pe teren propriu departe de casă. Astfel, confruntarea programată în orașul Samokov aduce față în față ocupantele locurilor 3, respectiv 6 în grupa B din actualul sezon al BKT EuroCup. U-BT are un succes și trei înfrângeri, în vreme ce israelienii au un bilanț de trei victorii și un singur eșec.

CITEȘTE ȘI:
U-BT Cluj obține o nouă victorie în campionat în fața CSM Constanţa

Hapoel a pierdut doar meciul de debut împotriva Valenciei, apoi le-a învins pe rând pe Lietkabelis, Hamburg și Aris Salonic. Din punct de vedere statistic, Jared Harper excelează pentru Hapoel, fiind cel mai bun marcator din BKT EuroCup, cu o medie de 20.8 puncte pe meci. De partea cealaltă, U-Banca Transilvania îl dă pe cel mai bun pasator de până acum, Zavier Simpson acumulând 7.5 assist-uri per partidă.


Va fi o partidă specială pentru Zach Hankins, care a jucat în ultimele două sezoane la Hapoel. Pivotul a fost desemnat în 2023 MVP al campionatului din Israel, fiind și câștigător al Cupei. Totodată, Mareks Mejeris a îmbrăcat maioul celor din Ierusalim în sezonul 2022-2023.

Meciul va fi condus de o brigadă alcătuită din Eduard Udyanskyy (Anglia), Borys Ryzhyk (Ucraina), Huseyin Celik (Turcia).


„Un meci important pentru noi, ne dorim să confirmăm forma în creștere din ultimele meciuri. Nu avem probleme de efectiv, suntem sănătoși, am ajuns în Bulgaria și ne pregătim. Suntem concentrați pentru meci. Ei au jucători extrem de talentați, care pot să facă diferența. Una dintre chei va fi apărarea noastră, să nu îi lăsăm pe marcatorii lor să dea puncte ușoare, să îi facem cât de ineficienți posibil. Trebuie să ne folosim de armele noastre pentru a câștiga!”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Hapoel Ierusalim, următoarea adversară a lui U-BT Cluj, în EuroCup

Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj, după victoria cu CSM Constanţa: „Sunt mulțumit de efortul și de intensitatea de care am dat dovadă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter