Sport

48 de echipaje înscrise la Transilvania Rally

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/13/08 13 cluj rally.jpg" border="0" align="left" />Lista de înscrieri la Transilvania Rally a fost închisă oficial vineri, 8 iunie, la ora 20 și cuprinde 48 de echipaje.</p>

Numărul acestora mai poate crește în zilele următoare, întrucât înscrierile pot continua până în preziua raliului, însă întârziații trebuie să plătească o taxă suplimentară.
Niciunul dintre concurenții implicați în lupta la vârf nu lipsește de pe lista înscrișilor. Liderul la zi al clasamentului general, Valentin Porcișteanu (60 de puncte) revine la clasa 2 și la mașina cu care a câștigat primele două etape, Mitsubishi Lancer Evo X R4. Ocupanții locurilor secund și al treilea ale standingului general al momentului, Csaba Spitzmuller (51 p) și Dan Gârtofan (39 p) s-au înscris și ei la Transilvania Rally.
Bogdan Marișca, întotdeauna favorit în raliul „de casă“, a decis să revină la Mitsubishi și la clasa 3 începând cu această etapă, după ce, chinuit de probleme tehnice cu Subaru WRX STi R4 a adunat doar 8 puncte în primele trei raliuri ale sezonului. Marco Tempestini continuă să se bazeze pe Subaru R4, iar Gergo Szabo, un alt pilot care emite pretenții la victorie la Cluj, se va alinia la start cu același Mitsubishi Evo X R4 cu care a început campionatul. Tot cu Mitsubishi Evo X, dar fără kit-ul R4 va concura „acasă“ și clujeanul Edwin Keleti.
Nici la două roți motrice nu lipseste niciunul dintre piloții care se bat pentru victorie, alături de Francois Delecour (locul 4 în acest clasament, cu 25 p)  fiind înscriși la Transilvania Rally toți ceilalți piloți din top 5.
Și la juniori se anunță o luptă interesantă, anunțându-și prezența la start Rareș Tomiță, Simone Tempestini, Octavian Târnovean, Florin Tincesu sau Raul Badiu, dacă e să ne referim doar la primii cinci în standingul actual.
Transilvania Rally, a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop“, se va desfășura la Cluj, în perioada 21-23 iunie 2012. Competiția are programate 10 probe speciale, însumând 124.65 km, în timp ce lungimea totală a traseului măsoara 435.7 km. Startul oficial se va da vineri, 22 iunie, la ora 17.31, în Piața Unirii iar sosirea este programată sâmbătă, 23 iunie, la ora 18.42, la Polus Center.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter